Mérész beállítása döntött

Az utolsó öt perc kivételével a veszprémi NB I/B-s kosarasok csak szenvedtek.
 
 

Mérész beállítása döntött

Az utolsó öt perc kivételével a veszprémi NB I/B-s kosarasok csak szenvedtek.
 
 
 
 
 

Mérész beállítása döntött

Az utolsó öt perc kivételével a veszprémi NB I/B-s kosarasok csak szenvedtek.

A férfi kosárlabda NB I/B-ben azt az érdi gárdát fogadta a Veszprémi Egyetemi SC együttese, amelyet ősszel idegenben is száz ponton felüli teljesítménnyel alázott meg.

Az alapszakaszi visszavágó előtt ugyan gondot okozott a házigazdák házatáján, hogy az egyik alapemberük, Mérész Csaba korábbi sérülése miatt még nem volt teljes értékű harcos, s ezért beöltözve ugyan, de a kispadról figyelte a fejleményeket.

Azt azonban senki sem gondolta, hogy a játékos hiánya ekkora gondot okoz. A figyelmetlenül védekező és támadó, pontatlanul dobó veszprémiek ellen ugyanis az első negyedet egy ponttal a Treff megnyerte. Később az előnyüket még tovább növelő érdiek 38:34-es vezetéssel vonulhattak pihenőre.

Fordulás után a harmadik negyedben sem változott a mérkőzés képe, újabb négy ponttal nőtt a vendégek előnye, 51:59!

Hatalmas meglepetés lehetősége villant fel a Treff 07 csapata előtt, s ennek megfelelően erejüket megfeszítve küzdöttek. Ekkor azonban Szájer József edző pályára küldte Mérészt, akinek a színre lépése pillanatok alatt megváltoztatta az erőviszonyokat.

A közönség lelkes buzdítása közepette a gárda először megközelítette ellenfelét, majd drámai küzdelemben, az utolsó percben a maga javár fordította az elveszettnek látszó mérkőzés sorsát.

Jegyzőkönyv. VESC - Treff 07 SE 77:74 (20:21, 14:17, 17:21, 26:15). Veszprém, 150 néző. VESC: Kováts, Faragó, Fekete, Oltárczy, Horváth R. Csere: Czakó, Kiskós, Mérész, Nagy R. Edző: Szájer József. Érd: Drevenka, Hoffmann, Ipach, Tóth L., Valaczkay G. Csere: Kárpáti, Solti. Edző: Valaczkay Győző. A legjobb dobók: Faragó 21, Kováts 14, Fekete. Czakó 12-12, ill. Valaczkay G. 21, Drevenka 18, Ipach, Tóth L. 13-13.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.