Tovább bővült a pozitív lista

Újabb 23 cég került fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív vállalkozói listájára a megyéből.
 
 

Tovább bővült a pozitív lista

Újabb 23 cég került fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív vállalkozói listájára a megyéből.
 
 
 
 
 

Tovább bővült a pozitív lista

Újabb 23 cég került fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív vállalkozói listájára a megyéből.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 2011 márciusában vezette be a vállalkozások pozitív listáját, ezen jelenleg 62 Veszprém megyei vagy megyénkben működő vállalkozás szerepel.

Az erről szóló tanúsítványt szerda délután újabb 23 cég vehette át a Megyeházán - közülük 10 fő játékboltot, 9 fő ajándékboltot, 1 fő műszaki üzletet, 3 fő pedig virágüzletet vezet.

A díjazott üzletek közül 12 Veszprémben, 3 Balatonfüreden, 3 Várpalotán, 2 Tapolcán, 1 Ajkán, 1 Pápán és 1 Balatonalmádiban található.

Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, a pozitív listán azok a vállalkozások szerepelnek, amelyek három országos vizsgálaton is hiba nélkül átmentek, illetve a megelőző egy évben nem alkalmaztak velük szemben szankciót, és nem volt megalapozott panasz ellenük. Az igazolást elnyerő vállalkozás vállalja az esetleges utóellenőrzést, és amennyiben egy utó- vagy újbóli ellenőrzés során a hatóság jogsértést tár fel, az üzletben kifüggesztett dokumentumot el kell távolítani és lekerül a hatóság pozitív listájáról.

Azok a vállalkozások, amelyek nem esnek bele a három átfogó éves ellenőrzésbe, azok kérhetik a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségétől az átfogó vizsgálatot, s ha ennek során mindent rendben találnak a szakemberek, úgy ők is felkerülnek a pozitív listára- tájékoztatott Dr. Kovács Zoltán. Hozzátette: a 23 új pozitív listás az árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése országos témavizsgálat keretében került ellenőrzésre. A vizsgálat célja a fogyasztók anyagi érdekeinek védelme, a fogyasztók megkárosításához, megtévesztéséhez vezető árfeltüntetési és áralkalmazási szabálytalanságok és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok felderítése volt. Ebben a témakörben.2011. október 16. és december 23. között 80 ellenőrzést végeztek a felügyelőség munkatársai. Dr. Kovács Zoltán a sajtótájékoztató keretében beszámolt a 2012. évben eddig végzett ellenőrzések tapasztalatairól is. Az eseményen részt vett dr. Vakli Károly a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége vezetője valamint dr. Soltra Eszter a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság osztályvezetője is, aki az új fogyasztóvédelmi politikáról és a hatóság ezzel kapcsolatos kezdeményezéseiről, terveiről tájékoztatta a megjelenteket. A program zárásaként a vállalkozások képviselői a kormánymegbízottól vehették át a pozitív listára kerülést igazoló tanúsítványt, melyet az üzletükben is kifüggeszthetnek.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.