Balesetek a megyében

Több közlekedési baleset is történt a megyében a napokban, az egyiknél elütöttek egy gyalogost, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
 
 

Balesetek a megyében

Több közlekedési baleset is történt a megyében a napokban, az egyiknél elütöttek egy gyalogost, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
 
 
 
 
 

Balesetek a megyében

Több közlekedési baleset is történt a megyében a napokban, az egyiknél elütöttek egy gyalogost, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Alkoholmámorban ült volán mögé egy keszthelyi férfi, ő és a hátsó ülésen utazó kiskutyája is csak a szerencsének köszönhetik életüket. A Sümegi Rendőrőrs szolgálatparancsnokának utasítására jelentek meg a járőrök a Zalagyömörő és Ukk közötti útszakaszon, ugyanis egy személyautó az árokba hajtott és egy fának csapódott.

A rendőrök kiérkezésekor a mentősök már a helyszínen voltak és elsősegélynyújtásban részesítették a balesetet szenvedett gépkocsi 46 éves vezetőjét. Az elsődleges orvosi szakvélemény alapján a keszthelyi lakosú férfi súlyos sérüléseket szenvedett, több bordája és bal bokája is eltörött. A mentősök erős alkoholszagot éreztek a leheletén, s arra a kérdésre, hogy a járművezetés megkezdése előtt fogyasztott-e szeszesitalt, határozott igennel válaszolt.

A baleset szemtanúinak elmondása szerint egyszercsak arra lettek figyelmesek, hogy egy személygépkocsi az árokban fekszik és egy fűzfa törzsének ütközött. Ezek után rögtön megálltak, majd a balesetet szenvedett férfit kisegítették az autóból, illetve a vele utazó palotapincsi kiskutyáját is kiemelték a hátsó ülésről. A rendőrség a baleset körülményeit még vizsgálja.

Egy 22 éves tapolcai fiatalember figyelmetlenségéből adódva okozott és szenvedett közúti közlekedési balesetet, amikor a testvére tulajdonát képező Peugeot típusú személygépkocsival Tapolca felől Veszprém irányába tartott, ám egyszer csak letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ahol járműve felcsúszott a szalagkorlátra. Az autó a szalagkorláton csúszva irányíthatatlanná vált, majd onnan lefordulva átcsúszott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol pedig a vele szemben szabályosan közlekedő balatonfüredi lakos által vezetett személygépkocsinak ütközött. Ennek következtében a 68 éves vezető könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeinek tisztázása még folyamatban van.

A kórházban belehalt sérüléseibe az az 56 éves férfi, aki a 84-es számú főút szélén gyalogosan közlekedett, majd ismeretlen okból az úttest közepére lépett és a szemből érkező jármű elütötte.

A feltehetően hajléktalan gyalogos láthatósági mellény viselése nélkül tartott Lesencetomaj irányából Sümeg felé, mikor egy hirtelen gondolattól vezérelve besétált a forgalmi sáv közepére. A szemből érkező, osztrák felségjelzésű VW volánja mögött ülő balatonberényi nő azonban későn vette észre az úttestre lépő sötét alakot. Elmondása szerint amint észlelte a gyalogost, azonnal fékezni kezdett és balra kapta a kormányt, ám a férfit már nem sikerült kikerülnie, a gépjármű elejével fellökte.

Az ütközés következtében a gyalogos koponyasérülést és komoly zúzódásokat szenvedett. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, azonban az életét már nem tudták megmenteni. A baleset pontos okainak feltárása még folyamatban van.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok nem csak a járművezetőkre, hanem a gyalogosokra is vonatkoznak. A körülményeknek, látási viszonyoknak megfelelően induljanak útnak, ügyelve arra, hogy sötétben, ködben is észlelhetők legyenek az autósok számára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.