Kupadöntős az MTK!

A Videoton nem élte túl az újabb 0:2-t...
 
 

Kupadöntős az MTK!

A Videoton nem élte túl az újabb 0:2-t...
 
 
 
 
 

Kupadöntős az MTK!

A Videoton nem élte túl az újabb 0:2-t...

Nagy meglepetésre az NB II-es MTK jutott elsőként a Magyar Kupa 2012-es döntőjébe, miután 2:0-ra győzni tudott a Videoton otthonában. Az első meccsen 2:0-s hátrányból is előnyt szerző fehérváriak ezúttal nem tudtak felállni, a kék-fehérek nagy csatában, 4:3-s összesítéssel elbúcsúztatták a bajnoki címvédőt, egy három piros lapot is hozó visszavágót követően.

Kedvező helyzetben várhatta a fehérvári visszavágót a Videoton az MTK ellen, hisz a kupaelődöntő első meccsét 3:2-re megnyerte idegenben a piros-kék alakulat. Jobban is kezdtek a hazaiak és csak Hegedűs kapuson múlt, hogy nem szerzett gyorsan vezetést a bajnoki címvédő.

Az első percek Vidi-rohamai után aztán magához tért az MTK, és egyre inkább felnőtt a feladathoz mezőnyben, sőt, a 21. percben Kanta remek szabadrúgásával a vezetést is megszerezték a vendégek, 0:1. Tíz perccel később pedig már Garami József csapata számított kupadöntősnek, Könyves pazar labdája után Tischler lőtt a hálóba, 0:2. A másik oldalon Nikolics volt a főszereplő, aki kétszer lesről talált a kapuba, egyszer pedig a baloldali kapufát "rúgta szét" ziccerben, de maradt a 0:2 az első játékrészt követően.

A második játékrészben a lapoké lett a főszerep elsősorban, az MTK például három sárgát gyűjtött be két perc alatt három buta szabálytalanság miatt, amit aztán a második vendéggólt szerző Tischler tovább "fokozott" egy könyökössel a 72. percben – második sárgával mehetett zuhanyozni a csatár.

Ezzel azonban nem volt vége a "lapáradatnak": a 81. percben Nikházi csúszott rá Walterre, a spanyol hátulról meglökte törlesztésként, mindketten idő előtt távozhattak.

A végén a Pepsifoci.hu tudósítása szerint Hegedűs nagyot védett Torghelle fejesénél, az eredmény viszont már nem változott, 2:0-ra nyert az MTK és 4:3-s összesítéssel kiejtette az elődöntőben a Videotont. 2004 és a Honvéd után először jutott NB II-es csapat a Magyar Kupa fináléjába, az MTK 2000 után döntős ismét.

Jegyzőkönyv: Videoton - MTK 0:2 (0:2). Székesfehérvár, ezer néző. V.: Farkas (Kelemen, Varga II.). Gólszerző: Kanta, Tischler.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.