Veszprémben is Critical Mass

Kerékpáros felvonulás a Föld napja alkalmából.
 
 

Veszprémben is Critical Mass

Kerékpáros felvonulás a Föld napja alkalmából.
 
 
 
 
 

Veszprémben is Critical Mass

Kerékpáros felvonulás a Föld napja alkalmából.

Vaasárnap, a Föld Napján Critical Mass kerékpáros felvonulás lesz Veszprémben. A menet délután három órakor indul az Óváros térről, ahol a szervezők fél háromtól várják a helyszínre a lakosokat. Az útvonal a belvárosból indulva a belső körgyűrűn át a Barátság Parkban ér véget.

A közel hat kilométeres utat viszonylag lassú tempóban teszi meg a mezőny, hogy minden korosztály számára kellemes legyen a tekerés. Aki ennek ellenére sem szeretné végigkerekezni az egész távot, az útközben is bátran csatlakozhat a menethez.

Az esemény végén a parkban bringaemeléssel zárják a vállalkozókedvű résztvevők a programot.

A Critical Mass mozgalom célja a városi kerékpározás népszerűsítése. Nem valami ellen, hanem a mindennapi biciklizés mellett állnak ki a kerékpárosok.

A jó hangulatérdekében bátorítják a résztvevőket, hogy hozzanak zajkeltő eszközöket (a rendezők hangszóróval, zenével készülnek), jöjjenek vicces jelmezben, vagy hozzák el az esetlegesen a tulajdonukban lévő egyedi kerékpárjaikat (monocikli, velocipéd, stb.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.