Mi a valóság a körforgalom közbeszerzését illetően?

A készülő körforgalom közbeszerzése, Jutaspuszta, a Volánok átszervezése is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 

Mi a valóság a körforgalom közbeszerzését illetően?

A készülő körforgalom közbeszerzése, Jutaspuszta, a Volánok átszervezése is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Mi a valóság a körforgalom közbeszerzését illetően?

A készülő körforgalom közbeszerzése, Jutaspuszta, a Volánok átszervezése is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.

Katanics Sándor két kérdést intézett a polgármesterhez. Egyikben arra volt kíváncsi, Porga Gyula hajlandó-e a nyilvánosság előtt elnézést kérni azért, hogy a márciusi közgyűlésen a Jutasi- Budapest út kereszteződésében épülő körforgalom közbeszerzési eljárásával kapcsolatosan feltett kérdésére nem a valóságnak megfelelően tájékoztatott.

Emlékeztetett, akkor is előzetesen és írásban jelezte kérdését, így volt idő megfelelő módon tájékozódni a közbeszerzési iroda munkatársaitól. Hozzátette, a dokumentumokba betekintve mást tudott meg, mint az akkori válaszból - ugyanis a négyből nem kettő, hanem három pályázót zártak ki.

Porga Gyula erre reagálva hangsúlyozta, dolgozni csak úgy érdemes, ha az ember maximálisan megbízik a munkatársaiban, nincs ez másként a hivatalban sem. Mint mondta, néha előfordul, hogy vétenek a kollégái, de a felelősség ettől még az övé. Remélte, hogy Katanics Sándor nem feltételezi, hogy tudatosan akart volna félrevezetni bárkit is.

A választ Katanics Sándor "jóindulata jeleként" elfogadta, de hozzátette, a közbeszerzési iroda munkatársai neki azt állították, a neki elmondottakat írták le a polgármesternek is.

Második kérdésében azt tudakolta, miként lehetséges az, hogy a Jutaspusztán élők egyetértéséről beszéltek az áprilisi közgyűlésen Mihalovics Péter képviselő interpellációjában, ugyanakkor az azt követő napokban egy jelentős létszámú demonstráció zajlott a városháza előtt és egy petíciót is átadtak.

Úgy vélte, ezzel kiderült, hogy a közgyűlésen „színjáték hangzott el” az interpelláció helyett és az, amit Mihalovics Péter mondott, valótlan.

Porga Gyula beszélt a jutaspusztaiak képviselőjével, Zajacz Istvánnal és másik két lakossal folytatott egyeztetésről, melyen szerinte senki nem tiltakozott az ígéretük ellen, miszerint visszavonják a másik két építési engedély kérelmet. Mint mondta, meglepő volt, hogy mégis másként alakultak a dolgok. Katanics Sándor szerint viszont körültekintőbben kellett volna előzetesen eljárni.

Nagy Piroska az átszervezés előtt Volán társaságok kapcsán tett fel kérdést. Emlékeztetett, egyes hírek szerint a 24 Volán társaságból hét újat alapítanak, ez a a tervezet szerint a mi térségünkben az alábbi módon jöhet létre: Északnyugat-Dunántúli Volán: Zala, Kisalföld, Vasi, Somló, Bakony és Balaton Volán, új vezérigazgató: Zalatnai László, székhely: még nem eldöntött. Arra volt kíváncsi, Porga Gyulát felkérték-e egyeztetésre az átszervezéssel kapcsolatban, illetve szükséges tartja-e az átszervezés előtt egyeztetni a Balaton Volán Zrt. 120 ember érdekeit megjelenítő szakszervezetekkel, igényük és a város munkaerőpiac megtartása érdekében, lehetséges-e még lobbizni egy veszprémi központért.

A polgármester kifejtette, döntések még nem születtek, az előkészítés során pedig mindent elkövetnek a veszprémi központért.

Brányi Mária alpolgármester napirend előtti hozzászólásában az elmúlt hétvége rendezvényeiről beszélt, melyek szerinte azt mutatják, „jó úton változik, fejlődik városunk”. Példaként hozta az Unilever hűtőházának átadását, a Séd-völgyben megtartott kétnapos Polgári pikniket, valamint az Alsóvárosi temetőben megújított I. világháborús sírokat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.