A brit versenyző gratulált Alonsónak

Hamilton csak arra emlékszik, hogy a falban kötött ki.
 
 

A brit versenyző gratulált Alonsónak

Hamilton csak arra emlékszik, hogy a falban kötött ki.
 
 
 
 
 

A brit versenyző gratulált Alonsónak

Hamilton csak arra emlékszik, hogy a falban kötött ki.

Lewis Hamilton rendkívül visszafogottan nyilatkozott az Európa Nagydíj utolsó köreiben Pastor Maldonadóval történt balesetével kapcsolatban – a 2008-as világbajnok nem ítéli el venezuelai kollégáját, amiért kilökte őt a pályáról.

Az utolsó előtti körben a vészesen elkopó gumik miatt Hamilton könnyű célpontnak tűnt Maldonado számára, ám az egyszerűnek ígérkező előzési manőver mindkét versenyző számára katasztrofális eredménnyel zárult.

Miután a hátsó, hosszú egyenesben kívülről nem sikerült megelőznie a McLarent, a Williams pilótája a 13-as kanyar bejáratánál lesodródott a pályáról, majd a kerékvetőn átugratva megtorpedózta Hamiltont, aki végül a falban kötött ki, és feladni kényszerült a versenyt. Maldonado autójáról az ütközés következtében leszakadt az első szárny, így csak a 10. helyre tudta behozni a kék-fehér kocsit.

- Csak arra emlékszem, hogy a falban kötöttem ki – nyilatkozta a Totalsport.hu cikke szerint a 2008­-as világbajnok. - Ilyen a versenyzés, és kénytelen vagy ezt lenyelni. Nagyon gratulálok Fernandónak, nagyszerű munkát végzett. Ez most egy kemény helyzet, de még mindig sok futam van hátra.

- Nem tudom, hogy hol végezhettem volna, de az abroncsaim teljesen elfogytak. Az utolsó körben egyszerűen már nem tapadtak tovább. Majdnem olyan volt, mintha teljesen leengedtek volna a gumik hátul. Rengeteg munka vár ránk, hogy fel tudjuk venni a leggyorsabbak tempóját, hiszen ma kimondottan szenvedtünk.

Maldonadót a leintést követően a versenybírók azonnal maguk elé rendelték, és könnyen elképzelhető, hogy a venezuelai pilótának komoly büntetéssel kell majd szembenéznie.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.