Olaszország megérdemelten az Eb-döntőben

Varsóban az itáliaiak lesznek a spanyolok ellenfelei.
 
 

Olaszország megérdemelten az Eb-döntőben

Varsóban az itáliaiak lesznek a spanyolok ellenfelei.
 
 
 
 
 

Olaszország megérdemelten az Eb-döntőben

Varsóban az itáliaiak lesznek a spanyolok ellenfelei.

Az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság második, Varsóban rendezett elődöntőjének két résztvevője Németország és Olaszország válogatottja volt. Az eddigiek során az előbbiek a támadójátékukkal vívtak ki elismerést, az utóbbiak (hagyományos módon) inkább a védőjátékukra lehettek büszkék.

Az első negyedóra ugyanezt a várakozást igazolta: a németek támadtak, az itáliaiak - eleinte amatőr hibákat vétve - védekeztek.

A huszadik perc táján váratlan ellentámadás végén baloldali középreadás után a szinesbőrű olasz, Balotelli pompás fejessel vezetést szerzett az azzurriknak. Ez némileg megzavarta a németeket, s egyre magabiztosabbak lettek a kékek. Ennek köszönhetően a félidő vége előtt újabb kontrát követően a kiugró Balotelli 16 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Szünetben Joachim Löw szövetségi kapitány kettős cserét hajtott végre. Ez sem használt, a játék képe változatlan maradt: a németek (meddő módon) támadgattak, az olaszok viszont egyre veszélyesebb ellentámadásokat vezettek. A találkozó 2:1-es végeredményét a 92. percben Özil büntetőből elért gólja alakította ki.

Ezzel az eredménnyel az olaszok jutottak a július elsején, vasárnap Kijevben rendezendő Eb-döntőbe, ahol azokkal a spanyolokkal játszanak, akikkel korábban a selejtezők során egyszer már találkoztak, s döntetlenül mérkőztek...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.