Dagad a Himnusz-botrány

Keményet lépett az Erkel-örökös.
 
 

Dagad a Himnusz-botrány

Keményet lépett az Erkel-örökös.
 
 
 
 
 

Dagad a Himnusz-botrány

Keményet lépett az Erkel-örökös.

Vasárnap este megszületett az olimpia első aranyérme: Szilágyi Áron kardvívó győzte le bravúrosan a válogatott mezőnyt. A fiatal sportoló tiszteletére elhangzó magyar himnusz azonban igencsak furcsa előadásban hangzott el – még a győztes is olyannyira meglepődött, hogy nem is énekelte végig a nemzeti imát. A kínos tévesztések miatt Erkel Ferenc szépunokája, Somogyváry Ákos is döbbenetét fejezte ki.

„Őszinte elismeréssel adózva minden hazánkat képviselő olimpikon és az őket felkészítő szakemberek áldozatos munkájának, személy szerint gratulálva a magyar csapat első olimpiai aranyérmét megszerző Szilágyi Áron kardvívónk eredményéhez, megdöbbenéssel kellett tapasztalnom honfitársaimmal együtt, hogy annak kihirdetésén a felismerhetetlenségig torzított módon hangzott el Erkel Ferenc – Magyarország – himnusza.

Felhívom a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a magyar diplomácia e kérdésben kompetens képviselőit; haladéktalanul tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar nemzet legjobb sportolóit a nekik szurkoló milliók itthon és a nagyvilágban a magyar nemzet himnuszával ünnepelhessenek a dobogó legfelső fokán a 2012-es Londoni Olimpia következő eredményhirdetésein.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.