Egyik Gergőnek sem ment

A magyar fiúk nem jutottak döntőbe 1500 méteren.
 
 

Egyik Gergőnek sem ment

A magyar fiúk nem jutottak döntőbe 1500 méteren.
 
 
 
 
 

Egyik Gergőnek sem ment

A magyar fiúk nem jutottak döntőbe 1500 méteren.

A nap egyik selejtezőjét az férfi úszóverseny leghosszabb távján, 1500 méteres gyorsúszásban rendezték. 31 úszó nevezett erre a versenyszámra, és a selejtezőkből egyből a döntőbe lehetett jutni. Kis Gergő a második, Gyurta Gergő (Dani öccse!) a harmadik futamban kapott helyet.

Az ajkai Kis Gergő kezdetben végig az élbollyal haladt. 400-nál 3:56,52-es részideje volt, ami egy percen belüli százas átlag, kimondottan jó időt sejtetett. A következő 400 méteren visszavett Gergő a tempóból, visszaesett futamában az ötödik helyre. 800-nál 8:02,85-ös részideje arról árulkodott, hogy vagy erősen kezdett vagy csak simán elfogyott erővel, minden esetre láthatóan nem bírta a kezdeti tempóját. Gergő egyre lassult, a tizenegyedik száz méter ideje már 1:03,15 volt. Végül az ötödik helyen (15:21,74) ért célba, messze, messze elmaradva élete legjobb idejétől, a tavalyi világbajnokságon úszott 14:45.66-os bődületes országos csúcsától és nem jutott döntőbe.

Gyurta Gergő is a döntőbejutás reményében ugrott vízbe a harmadik futamban. A magyar fiú végig a 4-5. helyen haladt, kezdeti tempója 15 perc körüli időre adott reményt. Ő ugyan tudta tartani saját tempóját és némileg fel is jött, de végül 15:04,22-es idővel "csak" a negyedik helyen csapott célba. Lényegében megismételte a debreceni Európa-bajnokságon úszott idejét, ami ott bronzérmet ért, de ez most nem volt elég a döntőhöz, ő a Sport24.hu tudósítása szerint szintén kiesett.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.