Íme, a 10 leggazdagabb olimpikon

Éves 15 millió eurós jövedelem alatt nem lehet beférni a TOP 10-be.
 
 

Íme, a 10 leggazdagabb olimpikon

Éves 15 millió eurós jövedelem alatt nem lehet beférni a TOP 10-be.
 
 
 
 
 

Íme, a 10 leggazdagabb olimpikon

Éves 15 millió eurós jövedelem alatt nem lehet beférni a TOP 10-be.

Vajon kik keresik a legtöbbet azok közül a sportolók közül, akik résztvettek a londoni játékokon? Mert ugye az olimpiai eszme az amatörizmus jegyében született, nem olyan régen a professzionális sportágak hivatásos sportolói nem is vehettek részt az olimpiai játékokon - kvázi mindenki egyenlő feltételek mellet készült a játékokra. Aztán 1992-ben jött a lazulás, és ennek jegyében a Dream Team, az amerikai kosárcsapat, majd a profi teniszezők is helyet kaptak az olimpiákon.

Kimondottan nem az egyenlőség jegyében az ötkarikás játékokon szereplő összes sportoló éves jövedelmét figyelembe véve készített kimutatást a Welt Magazin. A végeredmény egyáltalán nem meglepő, hiszen a listát vezető teniszező Roger Federer mögé a TOP 10-be befért a teljes amerikai kosárcsapat kezdő ötöse is - akik összesen 140,6 millió eurót keresnek évente.

A meglepő talán csak annyi, hogy a teniszezőket és a kosarasokat felvonultató listába egyetlen labdarúgó sem kapott helyet – az olimpiákon 23 éven aluli játékosok játszhatnak és csak három túlkorost engedélyeznek a szabályok -, a hetedik helyen befurakodott a „nagyágyúk” közé Usain Bolt, míg a pályafutása során 17 olimpiai aranyérmet szerző Michael Phelps még a top15-be sem fért be. A számadatok a sportolók, játékosok fizetése mellett a szponzori szerződésekben foglalt összegeket és minden egyéb éves juttatásukat is figyelembe veszi.

A leggazdagabb olimpikonok éves keresete a Sport24.hu információi szerint: 1. Roger Federer (svájci, tenisz) 44.2, 2. LeBron James (amerikai, kosárlabda) 43.1, 3. Kobe Bryant (amerikai, kosárlabda) 42.6, 4. Maria Sarapova (orosz, tenisz) 22, 5. Kevin Durant (amerikai, kosárlabda) 20.7, 6. Carmelo Anthony (amerikai, kosárlabda) 18.6, 7. Usain Bolt (jamaikai, atlétika) 16.5, 8. Novak Djokovics (szerb, tenisz) 16.1, 9. Chris Paul (amerikai, kosárlabda) 15.6, 10. Li Na (kínai, tenisz) 15 millió euró.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.