Pápa a megyei rendezvény házigazdája

Londoni olimpikonokkal jubilál a Nagy Sportágválasztó.
 
 

Pápa a megyei rendezvény házigazdája

Londoni olimpikonokkal jubilál a Nagy Sportágválasztó.
 
 
 
 
 

Pápa a megyei rendezvény házigazdája

Londoni olimpikonokkal jubilál a Nagy Sportágválasztó.

A 2012-es esztendő duplán jubileum a Nagy Sportágválasztó számára: júniusban tizedik alkalommal került megrendezésre, szeptember 21-22-én pedig ötéves születésnapját ünnepli a rendezvény.

A kezdeményezés 2007-ben indult útjára, korábbi vb-bronzérmes kenusunk, Ipacs Endre fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy helyszínen minél több sportágat felvonultatva kellene az érdeklődőknek segítséget nyújtani az egyes mozgásformák megismerésében, kiválasztásában. A premiert pozitív fogadtatás kísérte, a rendezvény pedig tavasz-ősz ritmusban, folyamatosan fejlődve, látogatói létszámát több tízszeresére, a kezdetben kipróbálható húsz sportágat pedig csaknem százra felduzzasztva vált az ország egyik legnépszerűbb szabadidős sportrendezvényévé.

A rengeteg kipróbálható mozgásforma mellett, a rendezvények sarokköve, hogy a helyszínen olimpiai, világ- és Európa bajnok élsportolókkal, igazi példaképekkel is találkozhatnak a látogatók. Az öt év alatt több mint százhúsz híresség tette tiszteletét a fővárosi rendezvényeken. Ősszel a múlt és a jelen kiválósági, és reményeink szerint – ahogy korábbiakban is – számos az olimpiáról hazatérő bajnok, érmes és helyezett is vendége lesz a XI. Budapesti Nagy Sportágválasztónak.

2010-ben a főváros határain túllépve országos rendezvénysorozattá vált a Nagy Sportágválasztó. 2010-ben 16, tavaly 22 városban rendezték meg, idén szeptemberben pedig az NSO.hu információi szerint a tavaszi három helyszín mellett kilenc további város is várja az érdeklődőket.

Veszprém megyében idén Pápa lesz a rendezvény helyszine, szeptember 14–15-én, pénteken és szombaton ez a város látja vendégül a Nagy Sportágválasztót..

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.