Mikor nyit ki újra a jeruzsálemhegyi patika?

Többek között ez is téma volt a csütörtöki közgyűlésen a napirend előtti kérdések, felszólalások másfél órájában.
 
 

Mikor nyit ki újra a jeruzsálemhegyi patika?

Többek között ez is téma volt a csütörtöki közgyűlésen a napirend előtti kérdések, felszólalások másfél órájában.
 
 
 
 
 

Mikor nyit ki újra a jeruzsálemhegyi patika?

Többek között ez is téma volt a csütörtöki közgyűlésen a napirend előtti kérdések, felszólalások másfél órájában.

A jeruzsálemhegyi patika kapcsán Hartmann Ferenc tett fel kérdést. Az MSZP önkormányzati képviselője emlékeztetett, az önkormányzat közreműködése és részfinanszírozása is elősegítette, hogy a Jeruzsálemhegyen orvosi rendelő és patika nyíljon. és még 2002-ben határozatban döntöttek arról, hogy a beruházásban tulajdoni hányadot szereznek. Az egészségházban működő patika azonban több mint egy hónapja zárva tart, így a betegeknek, köztük mozgáskorlátozottaknak is a város más részében kell a szolgáltatást igénybe venni. Porga Gyula elmondta, anno a 20 milliós támogatásért kizárólagos tulajdonosa lett az önkormányzat egy 53 négyzetméteres rendelőnek. Így a jelenlegi, patikabérlő és tulajdonos között fennálló pénzügyi vita megoldására nincs eszköz a kezükben, de egyeztetni fog velük az ügyben.

Az Aulich utcai buszváró sorsát feszegette ismét Forgóné Kelemen Judit. A Jobbikos képviselő arra várt választ, mikor lesz az említett helyen fedett megálló. A polgármester hangsúlyozta, az Aulich utcában négy fedett buszváró van, amire a képviselő gondol, az a Jutasi úton található. Mivel állami területet is érint, ez lassítja az ügyintézést - tette hozzá. Forgóné Kelemen Judit kiemelte, a hivatalos buszmenetrend szerinti elnevezést idézte.

A reptér mellet megvásárolt ingatlan kapcsán két kérdése is volt Nagy Piroskának. Egyrészt azt firtatta, kell-e növényvédelmi bírságra számítana a területen lévő gyom miatt, másrészt a hasznosítás késlekedése miatt kért információkat. A polgármester elmondta, parlagfű nincs az ingatlanon, de megnézik a tennivalókat. A hasznosítással kapcsolatosan pedig kiemelte, nem lankad az érdeklődés, de ez egy hosszabb folyamat. Brányi Mária alpolgármestertől pedig az egyetemmel közösen megalapított tanács működéséről kért tájékoztatást. Az alpolgármester szólt többek között a létrehozott Volkra Ottó-díjról, a hivatal munkatársainak képzéséről is.

Biztosítottak a feltételek a mindennapos testnevelés órák megtartásához Veszprém valamennyi iskolájában? – ezt kérdezte Halmay György bizottsági elnöktől Gerstmár Ferenc. Az LMP képviselője arra volt kíváncsi, az önkormányzati fenntartású iskolák felkészültek rá, hogy minden érintett diák számára biztosítsák a mindennapos testnevelés feltételeit, az idei és az elkövetkező tanévekben egyaránt, hiszen a mindennapos testnevelést az iskolai nevelés-oktatás első, ötödik, kilencedik évfolyamán 2012. szeptember 1-jétől kezdődően felmenő rendszerben kell megszervezni. Halmay György szerint a feltételek adottak, bár könnyebbséget jelent, hogy az egyesületi tagsággal rendelkező diákok heti két órát kiválthatnak ezzel.

Katanics Sándor azt akarta megtudni, miként lehetséges, hogy bár a közgyűlési döntés szerint a Dohnányi és a Csermák összevonásával létrejött zeneművészeti intézmény székhelye a Megyeház tér 5. szám alatt található épület, mégis a VMK Dózsa György úti épületébe költözött a Dohnányi. Emellett kollégiumként a Táncsics iskolát jelölték meg, státuszt is létrehoztak hozzá, de a kollégisták mégis a Veszprémi Középiskolai Kollégiumba iratkoztak be egytől-egyig. Némedi Lajos alpolgármester válaszában elmondta, az októberi közgyűlésre készül egy tájékoztató a tapasztalatokról, a kollégiumválasztás pedig szabad jog, abba nem szólhatnak bele. Katanics Sándor szerint ez a döntés elfogadásakor is így volt.

A Petőfi Színház műhelyházának sorsa is érdekelte a Demokratikus Koalíció képviselőjét. Katanics Sándor azt kérdezte, az új tulajdonos mekkora bérleti díjat kért és kapott a teátrumtól, illetve mikor várható, hogy új helyre költözik a műhelyház. Brányi Mária hangsúlyozta, ebben az évben nem fizettek még bérleti díjat, de a célra 13,1 millió forintot különítettek el. Az új, végleges helyszínt pedig még nem találták meg.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.