Legyen ön is milliomos...

Már visszaküldte a pénzt a tévedésből jutalmazott névrokon.
 
 

Legyen ön is milliomos...

Már visszaküldte a pénzt a tévedésből jutalmazott névrokon.
 
 
 
 
 

Legyen ön is milliomos...

Már visszaküldte a pénzt a tévedésből jutalmazott névrokon.

– Nagyjából tíz másodperc alatt rájöttem arra, mi történhetett – meséli Nagy László NB I-es kézilabda-játékvezető, az MSZP nyíregyházi elnöke, amikor arról kérdezzük, mi volt az első gondolata az után, hogy SMS-értesítést kapott a bankjától: 13,8 millió forint érkezett a számlájára a Magyar Olimpiai Bizottságtól.

A bíró nem járt Londonban, sportági múltja alapján sem érdemelte ki a tetemes honoráriumot, úgyhogy hamar tisztázta magában a komikus helyzetet: nyilván összekeverték névrokonával, a Spanyolországból nem akármilyen hókuszpókuszok nyomán hazaédesgetett világklasszis átlövővel.

- Ezért aztán egy pillanatig sem játszottam el a gondolattal, vajon mire költöm a pénzt – mondja. – Mert ahhoz, hogy az ember azon merengjen, mit vásárol a lottóötösből, az a minimum: előtte kitölt egy szelvényt...

Amint az rövid nyomozást követően kiderült, az eset előzménye az volt, hogy a kézilabda-szövetségből előbb Molnár Viktor nemzetközi igazgató, majd Mezei Anita irodavezető aláírásával érkezett válaszlevél a Nagy adataira kíváncsi MOB-hoz. A tizenhárom nap különbséggel elküldött e-mail-üzenetek minden rovata (születési idő, hely, anyja neve, taj száma stb.) stimmelt, ám egyetlen rubrikába mindkétszer téves számok kerültek. Az MKSZ utóbb elnézést kért a hibáért. Az NSO.hu szerkesztőségébe is eljuttatott közleményben ez áll:

„A Magyar Kézilabda Szövetség vasárnap értesült az olimpiai jutalmak kapcsán történt téves utalásról. Adminisztrációs hiba történt, ugyanis az MKSZ a saját adatbázisából véletlenül nem Nagy László, a válogatott erőssége, hanem névrokona, Nagy László NB I-es kézilabda-játékvezető bankszámlaszámát adta meg a Magyar Olimpiai Bizottságnak az adatok egyeztetésekor az olimpiai jutalmak kapcsán. A tévedés miatt a szövetség nevében Vetési Iván MKSZ-elnök már valamennyi érintettől elnézést kért. A felelősség megállapítása folyamatban van, így a témában a Magyar Kézilabda Szövetség a továbbiakban nem kíván nyilatkozni.”

Ezzel együtt Ágai Kis András kommunikációs igazgató az információk szerint csupán annyit fűzött a kommünikéhez:

- Az adatbázisunkban harmincöt Nagy László szerepel...

[p]Az átmenetileg MOB-milliomossá avanzsáló nyíregyházi politikai- és játékvezetőtől megkérdezték: a váratlan küldemény érkezése után miért nem jelezte a tévedést az olimpiai bizottság illetékeseinek? A válasz:

- Csütörtökön került a számlámra a pénz, pénteken nem voltam idehaza, ráadásul nem tudom egyikük telefonszámát sem.

A „limonádé” sztori amúgy tegnap a végére ért: a szabolcsi Nagy visszautalta a pénzt a MOB számlájára, Molnár Zoltán főtitkár pedig érdeklődésünkre azt közölte: amint náluk lesz a summa, továbbküldik azt a veszprémi Nagynak. S nyilván a vétkes munkatársakat most alighanem sarokba térdepeltető MKSZ-ben is tudják már: habkönnyen elkerülhető lett volna a kínos helyzet. Ha tizedannyi figyelmet fordítanak a banki számjegyekre, mint amennyi energiát a válogatottat három éven át negligáló játékos viharos gyorsaságú visszaköltöztetése érdekében mozgósítottak...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.