Gál lehet a Karabatic-botrány utáni érkezők egyike

A L'Équipe információi szerint a francia Montpellier kézilabdacsapata teszteli Gál Gyulát.
 
 

Gál lehet a Karabatic-botrány utáni érkezők egyike

A L'Équipe információi szerint a francia Montpellier kézilabdacsapata teszteli Gál Gyulát.
 
 
 
 
 

Gál lehet a Karabatic-botrány utáni érkezők egyike

A L'Équipe információi szerint a francia Montpellier kézilabdacsapata teszteli Gál Gyulát.

A 36 esztendős magyar beálló legutóbb Tatabányán játszott, ahonnan idén nyáron távozott. A kézilabdázó a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette, hogy Franciaországban tartózkodik, és egy-két napon belül eldönti, hogy elfogadja-e a bajnokcsapat ajánlatát.

Mint ismert, a Montpellier több tagját, köztük a Karabatic testvéreket, Nikolát és Lukát is fogadási csalással gyanúsították meg. Mivel az eljárás ideje alatt az ügyben meggyanúsított játékosok bizonyosan nem szerepelnek majd a bajnokcsapatban, az együttesnek új, szabadon igazolható kézilabdázók után kell néznie. Így kerülhetett képbe a korábbi magyar válogatott beálló, Gál Gyula is.

A most 36 esztendős sportoló a Komlói Bányászban kezdte a profi karrierjét, majd a Dunaferr után az MKB Veszprémet erősítette nyolc éven át. Ezt követően egy tatabányai kitérő után a horvát CO Zagrebhez igazolt 2010-ben, majd idén visszatért Tatabányára, de szerződése lejártát követően nem tudott megállapodni a vezetőkkel a hosszabbításról. A Nemzeti Sportnak a francia sajtóhírekre reagálva elmondta, elsősorban itthon képzelte el a jövőjét, de minden szempontból megfelelő ajánlat híján most már a külföldi folytatásban gondolkodik.

- Több magyar és külföldi lehetőségen is töprenghettem az utóbbi hetekben, de miután magyar élcsapattól nem kaptam kedvező ajánlatot, a határon túli megkeresések kerültek előtérbe. Elsősorban a családom miatt szerettem volna itthon maradni, ám lépéskényszerbe kerültem, ezért valóban elutaztam Franciaországba, és jelenleg a bajnokcsapat ajánlatán gondolkodom – erősítette meg a francia sajtóértesüléseket kérdésünkre Gál Gyula.

A L'Équipe tesztelésről számolt be, Gál viszont arról beszélt, hogy az ő döntésén múlik, elfogadja-e a bajnoki címvéső Montpellier ajánlatát, mert más megkeresései is vannak. A beálló hozzátette, egy-két napon belül eldől, hogy a francia csapatnál folytatja-e a pályafutását.

A Montpellier Franciaországban 14-szeres bajnok – mindezt úgy, hogy az elsőt 1995-ben szerezte –, továbbá 11-szeres kupagyőztes (a mögöttünk hagyott tizennégy sorozatból csak hármat nem nyert meg), és mindkét sorozatban címvédő. A bajnokságban az NSO.hu cikke szerint legutóbb 2007-ben nem tudott nyerni, azóta zsinórban ötször diadalmaskodott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.