A hajrában összecsuklott a gárda

Pillanatig sem volt partiban a veszprémi férfi kosaras együttes.
 
 

A hajrában összecsuklott a gárda

Pillanatig sem volt partiban a veszprémi férfi kosaras együttes.
 
 
 
 
 

A hajrában összecsuklott a gárda

Pillanatig sem volt partiban a veszprémi férfi kosaras együttes.

A férfi kosárlabda NB I/B. harmadik fordulójában a házigazda egyetemisták a bonyhádiak (korábbi veszprémi játékosokkal alaposan megerősödött) csapatát meglepően szépszámú szurkolósereg előtt fogadták.

Az elején - a veszprémből elszármazott Faragó révén - a vendégek szerezték az első pontokat, de 11:9-re még a a VESC vezetett. Ettől kezdve a figyelmetlenül védekező, pontatlan átadásokkal operáló és ziccereket (is) hibázó hazaiak fokozatosan hátrányba kerültek. Ennek következtében nyolcpontos hátrányba került Kovács Nándor csapata.

A második negyedben valamelyest feljavult a helyiek teljesítménye, s ebben a tíz percben úgy tűnt, hogy felnőtt a gárda az ellenfél szintjére. Ebben a szakaszban született a legtöbb (25:25) pont, ráadásul sikerült megakadályozni, hogy tovább nőjön a különbség a két együttes között. Ez után, félidőben 48:40 volt az állás a Bonyhád javára.

A nagyszünet után továbbra is a vendégek nyujtottak meggyőzőbb teljesítményt és ebben a szakaszban újabb egy pontot tettek hozzá korábbi előnyükhöz, miközben továbbra is az exveszprémi Jilling László és Faragó Péter járt élen a kosarak veszélyeztetésében.

Az utolsó etapban sem változott a küzdelem képe: a sokkal jobban összpontosító Bonyhádi Beton apránként - főként az egyre kevesebb ambícióval küzdő VESC olykor elképesztő hibáiból élve - tizenhatra (73:89) növelték a két gárda közötti végső különbséget.

Ezen a meccsen a veszprémiek nem csupán játékból, de küzdőképességből is roppant gyengén vizsgáztak.

Jegyzőkönyv. VESC – Bonyhádi Beton KSE 73:89 (15:23, 25:25, 18:19, 15:22). Veszprém, 400 néző. V.: Markovszky, Vári, Kisteleki. VESC: Kováts, Nagy, Szabó, Horváth R., Antal. Csere: Horváth O., Gáspár, Fehér, Gábriel, Czakó. Edző: Kovács Nándor. Bonyhád: Panta, Tömösváry, Faragó, Jilling, Kovács. Csere: Verli, Rutkai, Lőrincz, Pechár, Gébert A., Gébert Zs. Edző: Morgen Frigyes. A legjobb dobók: Nagy 14, Szabó 13, Kováts 12, ill. Jilling 17, Panta, Tömösváry, Faragó 14-14, Lőrincz 12.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.