Jöhet a gólvonal-technológia

Mérföldkőhöz érkezett a foci fejlődése.
 
 

Jöhet a gólvonal-technológia

Mérföldkőhöz érkezett a foci fejlődése.
 
 
 
 
 

Jöhet a gólvonal-technológia

Mérföldkőhöz érkezett a foci fejlődése.

A FIFA tájékoztatása szerint immár hivatalosan is engedélyezett a labdarúgásban a gólvonal-technológia, a GoalRef és a Sólyomszem névre hallgató technológiai újítások mostantól világszerte telepítendőek.

A közelmúlt nagy vihart kavart esetei nyomán egyre jobban felerősödtek azok a hangok, amelyek a gólvonal-technológia alkalmazását sürgették a labdarúgásban, hogy a játékvezetők megfelelő technikai segítséget kapjanak.

Hosszas vajúdás után a FIFA hivatalosan is bejelentette, hogy a GoalRef és a Sólyomszem fantázianevet viselő rendszerek telepítése világszerte megkezdődhet. A nemzetközi szövetség mindezt mérföldkőnek nevezte a sportág történetében.

A két technológiát telepítő cégeknek a Pepsifoci.hu információja szerint komoly licenckövetelményeknek kell megfelelniük, a játékvezetők pedig a decemberi klubvilágbajnokságon, a 2013-as Konföderációs Kupán és 2014-es világbajnokságon is támaszkodhatnak majd a külső segítségre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.