Napirend előtt

A város új logója, a közalkalmazottak elmaradt cafeteriája és egy közvélemény-kutatás is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 

Napirend előtt

A város új logója, a közalkalmazottak elmaradt cafeteriája és egy közvélemény-kutatás is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Napirend előtt

A város új logója, a közalkalmazottak elmaradt cafeteriája és egy közvélemény-kutatás is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.

Elsőként Forgóné Kelemen Judit intézett két kérdést a polgármesterhez. Porga Gyula a Jobbikos képviselő egyik felvetésére írásban válaszol, ebben a képviselő azt firtatta, miért sikertelen a Veszprémvölgyi utcában évek óta a faültetés és mi indokolja az állandó próbálkozást. Másik kérdésében Forgóné Kelemen Judit idézett egy pedagógus leveléből és azt tudakolta, mikorra rendeződik végre a közalkalmazottaknak járó cafeteria kifizetése - a nyári időszakra járó utalványokat nemrég kapták meg a dolgozók.

Porga Gyula válaszában elmondta, a közalkalmazotti érdekegyeztető tanáccsal kötött megállapodás értelmében havonta fejenként 5700 forintot kapnak a munkavállalók - ebből 5000 forintot Erzsébet-utalványban, a többit a dolgozó által választott formában, például SZÉP-kártyán. Emellett kiemelte, az utalványok megrendelése az intézmények feladata.

Katanics Sándor egy, a városban nemrég zajlott, a Nyilvánosságért és Civil Társadalomért Alapítvány által elvégzett közvélemény-kutatás kapcsán kérdezte, Porga Gyula milyen információkkal rendelkezik róla, ismeri-e a kérdéseket, van-e köze hozzá az önkormányzatnak. Elmondta, információi szerint többek között az összes képviselőről tettek fel kérdéseket a kutatás során. A polgármester kifejtette, nem az önkormányzat rendelte meg, így a felvetésekre nem tud válaszolni.

Gerstmár Ferenc, az LMP képviselője a zöld közbeszerzésekről kért információt a közbeszerzési bizottság elnökétől, Óvádi Péter 15 napon belül, írásban ad tájékoztatást.

A város nemrégiben elfogadott marketing-stratégiája és új logója kapcsán tett fel kérdést Hartmann Ferenc. Az MSZP képviselője felhívta a figyelmet, hogy bár a meghozott döntés szerint az arculati elemeket mindenkire kiterjedően egységesen kell használni, ennek megfelelően módosították az MKB VKC-val kötött szerződést is. Ennek ellenére a mezeken nem az elfogadott, színes logó, hanem annak fehér verziója szerepel, hasonlóképpen, mint az október 23-ai, városi meghívókon. Mint fogalmazott a képviselő, mi értelme döntéseket hozni, ha nem tartják be.

Porga Gyula szerint viszont az arculati kézikönyv előírásai lehetővé teszik a monokróm, azaz a fekete-fehér változat használatát az indokolt esetekben, így szerinte nem tértek el döntésüktől. Hartmann Ferenc szerint azonban a kézilabdásokkal kötött szerződés mellékletében a mezeken a színes logó szerepel.

Napirend előtti hozzászólásában Nagy Piroska a szabadság és a megosztottság kapcsán fejtette ki gondolatait az október 23-ai ünnep apropóján, Mihalovics Péter, a Fidesz frakcióvezetője arról osztotta meg véleményét, hogy Porga Gyula nyerte el idén Az év polgármestere címet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.