A sziporkázó Szeged legyőzte a BL-király Veszprémet

A remek napot kifogó Pick Szeged biztosan, 31:24-re legyőzte a vendég címvédő MKB Veszprémet.
 
 

A sziporkázó Szeged legyőzte a BL-király Veszprémet

A remek napot kifogó Pick Szeged biztosan, 31:24-re legyőzte a vendég címvédő MKB Veszprémet.
 
 
 
 
 

A sziporkázó Szeged legyőzte a BL-király Veszprémet

A remek napot kifogó Pick Szeged biztosan, 31:24-re legyőzte a vendég címvédő MKB Veszprémet.

A következő idényben már csak egyetlen magyar csapat - mégpedig a bajnok - vehet részt a Bajnokok Ligájában (kivéve, ha a Veszprém vagy a Szeged megnyeri a BL mostani kiírását), így különösen fontos mindkét együttes számára, hogy megnyerje az alapszakaszt, és kedvező helyről várhassa a hazai bajnokság kieséses szakaszát. A két gárda nyolc forduló után százszázalékos volt.

Az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott Nagy László először lépett pályára a Tisza-partján a nagy rivális Veszprém színeiben, és többek között a "Szíven szúrt város" felirattal fogadták a hazai szurkolók, majd a bemutatásnál, illetve góljainál hatalmas füttykoncertet is kapott.

Jól kapta el a rajtot a Szeged, még emberhátrány sem zavarta abban, hogy a 14. percre 9:5-re elhúzzon. Időt kértek a kapust is cserélő vendégek, valahogy meg kellett állítani a remekül célzó hazai átlövőket. De nem ment, és a 18. percben Antonio Carlos Ortega kényszerből még egyszer időt kért, mert már 12:6 volt az állás.

A taktikai csata folytatódott, mert két gyors veszprémi gól után Skaliczki László is magához kérte játékosait. Nagy is elkezdte ontani a gólokat, és hogy a játékosok között - szemben a szurkolókkal - nincs "haragszom rád", a veszprémi sztár bocsánatot kért Mikler kapustól, amikor a feje fölé vágta a labdát. Mindketten hétfőtől már a válogatottban szerepelnek, hiszen a Mocsai-csapatra két Eb-selejtező is vár a jövő héten.

Megkezdte a felzárkózást az MKB, és ehhez kellettek Fazekas védései is. A szünetre három gól maradt meg a Pick előnyéből.

A második félidő elején Prodanovic bokasérülést szenvedett, a szegedi jobbszélső nem tudta folytatni a játékot. Mikler parádés védéseivel erőt adott csapatának, és a Szeged komoly hátrányban tartotta a címvédőt. A 42. percben, 23:17-nél harmadszor is időt kért a Veszprém, ezután feljavult a védekezése, és az 50. percben 26:20-nál a megtorpanó hazaiak is próbálták rendezni a sorokat. Ez sikerült is, és ezzel nagyon fontos két pontot gyűjtött a Szeged, és ami különösen értékes: nagy gólkülönbségű sikert aratott. A Tisza-partiak utoljára 2005-ben nyertek ilyen simán a Veszprém ellen, akkor 31:21-re.

A Veszprém az elmúlt hetekben legyőzte a BL legutóbbi döntőjének két résztvevőjét, a német Kielt és a spanyol Atlético Madridot, most viszont a Sport365.hu tudósítása szerint fejet kellett hajtania a BL-ben szintén érdekelt legnagyobb hazai riválisa előtt.

Kilenc forduló után így már csak a Tisza-parti csapat százszázalékos a mezőnyben. A hazaiak kapusa, Mikler Roland húsz védéssel járult hozzá az értékes sikerhez.

Jegyzőkönyv. Pick Szeged - MKB Veszprém 31:24 (17:14). Szeged, 3000 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Pick Szeged: Mikler - Prodanovic, Zubai, Ancsin, Blazsevics, Larholm, Vadkerti. Csere: Tatai (kapus), Sulc, Zubai, Balogh, Pribanics, Buday, Kekezovic. Edző: Skaliczki László. MKB Veszprém KC: Alilovic - Iváncsik T., Nagy L., Chema, Sulic, Terzic, Iváncsik. Csere: Edző: Fazekas (kapus), Schuch, Oneto, Jamali, Császár, Ugalde, Gulyás. Edző: Carlos Ortega. A legjobb lövők: Larholm, Sulc 8-8, Pribanics 4, Blazsevics, Ancsin 3-3, ill. Nagy L. 7, Császár 4, Sulics, Jamali 3-3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.