Továbbra is pontveszteség nélkül a csoport élén

Tízgólos győzelem: négy pont előnnyel vezet a B-csoportban az MKB Veszprém.
 
 

Továbbra is pontveszteség nélkül a csoport élén

Tízgólos győzelem: négy pont előnnyel vezet a B-csoportban az MKB Veszprém.
 
 
 
 
 

Továbbra is pontveszteség nélkül a csoport élén

Tízgólos győzelem: négy pont előnnyel vezet a B-csoportban az MKB Veszprém.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik csoportköréban a svédországi Göteborgba látogatott a magyar élcsapat, a Savehofhoz. Remekül kezdte a mérkőzést a magyar csapat, amely pillanatok alatt 4:0-ás előnybe került. A hazaiakon a gyors időkérés sem segített, így tíz perc után már hatgólosra nőtt a különbség a két együttes között. A folytatásban a svéd alakulat összekapta magát, s két gólra is fel tudott zárkózni, ám a veszprémiek kézben tartották a találkozót, és a félidőre 14:10-es vezetéssel mehettek pihenni.

A második félidő a Sport365.hu tudósítása szerint az első 30 percnél is egyértelműbb magyar fölényt hozott. Az MKB fokozatosan lépett el egyre hitehagyottabb riválisától, s a hajrában már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyeri meg a meccset. Végül tíz gól "lett közte": Carlos Ortega együttese 32:22-re verte a korábban az Atlético Madridot is legyőző Sävehofot.

Jegyzőkönyv. IK Sävehof (svéd) - MKB Veszprém KC 22:32 (10:14). Göteborg, 3 ezer néző. V.: Dentz, Reibel (franciák). Sävehof: Forsberg, Johannesson (kapusok), Albrechtson, Apelgren, Bliznac, Bucht, Florander, E. Forsell, O. Forsell, Fridén, R. Johansson, T. Johansson, Nielsen, Rhodin, Tönnesen. Edző: Magnus Johansson. MKB Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár, Gulyás, Iváncsik T., Iváncsik G., Jamali, Laluska, Nagy L., Oneto, Pérez, Ch. Rodríguez, Schuch, Sulic, Terzic, Ugalde. Edző: Carlos Ortega. A veszprémi gólok szerzői: Császár 8, Nagy L. 5 Dzsmaili, Iváncsik T., Ugalde 3-3, Laluska, Pérez, Sulic, Gulyás 2-2, Oneto, Chema Rodriguez 1-1.

Szombaton játszották: Celje (szlovén)-Kiel (német) 31:28 (12:12). A csoport állása: 1. MKB Veszprém 10, 2. Kiel 6, 3. Atlético Madrid (spanyol) 4 (139:139), 4. Celje 4 (123:135), 5. Sävehof 4 (151:167), 6. Constanta (román) 2 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.