Vigaszdíj Molnár Zoltánnak, MOB Érdemérmet kapott a korábbi főtitkár

A Magyar Olimpiai Bizottság utolsó, idei közgyűlésén MOB Érdemérmeket adtak át.
 
 

Vigaszdíj Molnár Zoltánnak, MOB Érdemérmet kapott a korábbi főtitkár

A Magyar Olimpiai Bizottság utolsó, idei közgyűlésén MOB Érdemérmeket adtak át.
 
 
 
 
 

Vigaszdíj Molnár Zoltánnak, MOB Érdemérmet kapott a korábbi főtitkár

A Magyar Olimpiai Bizottság utolsó, idei közgyűlésén MOB Érdemérmeket adtak át.

A Magyar Olimpiai Bizottság utolsó, idei közgyűlésén MOB Érdemérmeket adtak át. Az egyik díjazott Molnár Zoltán korábbi főtitkár, akit egy hónappal ezelőtt váratlanul menesztettek...

A magyar és nemzetközi olimpiai mozgalom és az egyetemes sport szellemének megfelelő kimagasló életpálya legnagyobb elismeréseként a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt MOB Érdeméremmel jutalmazza Molnár Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkárát.

Molnár Zoltán 1991 óta MOB-tag és 2001 óta dolgozott a Magyar Olimpiai Bizottságban. A MOB elnökségi tagjaként a barcelonai volt az első olimpiája. Egy kivétellel az elmúlt 20 év valamennyi olimpiáján részt vett. Sydney óta négy nyári és három téli olimpián volt csapatvezető. Összességében a 17 éremmel zárult londoni olimpia volt a tízedik, amelyen részt vett. Elismerésként az egyik legmagasabb állami kitüntetést vehette át a Parlamentben. Huszonhét éven keresztül dolgozott a Népstadion és Intézményeinél, melynek 10 évig a főigazgatója volt. Molnár Zoltán 2001-ben a MOB ügyvezető igazgatója, 2009-től 2012-ig a szervezet főtitkára volt. Több mint egy évtizedet tevékenykedett a MOB-nál. Sokat tett a magyar sportért és az olimpiai mozgalomért többek között a MOB iroda élén.

Borkai Zsolt MOB Érdeméremmel jutalmazza Széles Sándor mesteredzőt.

Széles Sándor már az 1980-as moszkvai olimpián segítette tanítványait, nem volt nála fiatalabb edző. Öttusában junior Eb-harmadik, a triatlon utánpótlását most is segíti. 1991 óta mesteredző. Széchy tamás legjobb edzői tanítványaként folytatja az úszó pápa hagyományait és sikereit. Széles Sándorral Gyurta Dániel 2004-ben, Athénben ezüstérmet nyert, 2009-ben Rómában és tavaly Sanghajban világbajnok lett. Idén, Londonban olimpiai aranyérmes. Risztov Éva olimpiai bajnoki címe is kihagyhatatlan Széles Sándor érdemeinek felsorolásából, mert ő állította össze Éva edzéstervét. A nála készülő sportolók 17 és fél olimpiai pontot szereztek a 127-ből.

A magyar és nemzetközi olimpiai mozgalom és az egyetemes sport szellemének megfelelő kimagasló életpálya legnagyobb elismeréseként a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt MOB Érdeméremmel jutalmazza dr. Vígh László mesteredzőt.

Vígh László a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok tornász Magyar Zoltán edzője. Közös munkájukkal teljesen megváltoztatták és megújították a lólengés mozgásanyagát. Vígh László három mozdulatsor kitalálója: a magyar vándor, a magyar orsó és a magyar szökkenő vándor fűződik a nevéhez – mind a mai napig meghatározó mozdulatok. A Ferencvárosnál végzett munkája kiemelkedő volt, nemcsak Magyar Zoltán révén, hanem Sivadó János és Vámos István eredményeinek köszönhetően is. A Testnevelési Egyetem tanáraként szakmai tapasztalatát át tudta adni mindazoknak a fiatal edzőknek, akik ma a tornasport sikeres munkáját irányítják.

Szintén MOB Érdemérmet ítéltek oda a TotalSport.hu tudósítása szerint dr. Lénárt Ágota sportpszichológusnak és dr. Szabó Tündének, a Magyar Úszó Szövetség főtitkárának. Mindketten későb veszik át a díjat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.