Újabb könyv: bemutatták a Válogatott gyűjteményt

A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtótájékoztatón mutatta be harmadik könyvkiadványát.
 
 

Újabb könyv: bemutatták a Válogatott gyűjteményt

A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtótájékoztatón mutatta be harmadik könyvkiadványát.
 
 
 
 
 

Újabb könyv: bemutatták a Válogatott gyűjteményt

A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtótájékoztatón mutatta be harmadik könyvkiadványát.

Dénes Tamás, Hegyi Iván, Lakat T. Károly szerzőtrió Válogatott gyűjtemény című kötetét köszöntötték az ünnepi eseményre meghívottak. Az MLSZ tavaly a Királyok, hercegek, grófok című kiadvánnyal lepte meg a futball szerelmeseit az ünnepek előtt, az idei évben pedig a Bicskei Bertalan életéről szóló, Berci című könyv volt a sorozat második kötete. Az idei karácsonyi könyvpiacra is jutott egy kiadvány, mégpedig a magyar válogatott történetének legemlékezetesebb mérkőzéseit bemutató Válogatott gyűjtemény.

A könyvbemutatón részt vett Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Vági Márton, a szövetség főtitkára és Berzi Sándor alelnök is. Az MLSZ első embere elmondta: fontos, hogy a szövetség megfelelően ápolja a múltat, mert akinek nincs múltja, annak jövője sincs. A szövetség első embere hozzátette, abban bízik, előbb-utóbb eljutunk oda, hogy nemcsak a múlt, hanem a jelen sikereiről is szép könyveket lehet majd írni.

A folytatásban a negyvenes évektől kezdve egy-egy évtized legemlékezetesebb sikereinek emlékeit idézték fel az adott összecsapások főszereplői, miközben a teremben elhelyezett kivetítőn a meccsek kulcspillanatainak képkockái peregtek le.

Az 1945 augusztusában rendezett első magyar–osztrák mérkőzésről a találkozón tizenegyesből gólt szerző Rudas Ferenc mesélt; az 1953-as 6:3-ról, az Évszázad mérkőzéséről Grosics Gyula idézte fel az emlékeit; az 1966-os magyar–brazil vb-meccsről Mészöly Kálmán; az 1977-es magyar–bolíviai vb-selejtezőről Várady Béla beszélt. Az 1982-es Magyarország–Salvador világbajnoki összecsapásról Nyilasi Tibor, az 1991-es spanyol–magyar felkészülési meccsről a duplázó Lőrincz Emil, a 2007-es magyar–olasz találkozóról Szélesi Zoltán, a 2011-es magyar–svéd Eb-selejtezőről pedig Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője elevenítette fel az emlékeit.

A sajtótájékoztató végén az NSO.hu híre szerint a Válogatott gyűjteményt illusztráló karikaturista, Tónió saját készítésű ajándékát nyújtotta át Csányi Sándornak: a magyar futballtörténet legjobb játékosairól készített grafikáinak tablóját.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.