Szeged első osztályú focit akar

Egyházmegyei segítséggel valósítanák meg a tervet.
 
 

Szeged első osztályú focit akar

Egyházmegyei segítséggel valósítanák meg a tervet.
 
 
 
 
 

Szeged első osztályú focit akar

Egyházmegyei segítséggel valósítanák meg a tervet.

Egy nagyvároshoz méltó futballcsapatot szeretnének építeni Szegeden a Sportfórum.hu szerint. A város vezetése elfogadta, hogy 2014-ig a Szeged 2011 együttesének NB II-es vagy NB I-es szerepléséhez évi 40 millió forintot biztosít.

Az elmúlt két évtized kálvária volt a szegedi labdarúgásban, a futballklub 1989-ben a Vasassal szemben bukta el az osztályozót, majd néhány évvel később meg is szűnt. Az ezredfordulón megalapított új szegedi csapat első NB I-es szezonját sem tudta befejezni, mert csődbe ment. Majd megint új csapat jött létre, a Szeged FC, aztán az is megszűnt. Tavaly megjelent a harmadosztályban a Szeged-Csanádi Egyházmegye csapata, de csak egy évet élt.

Idén pedig az NB II-t nem vállaló Makó jogán indult el a Szeged 2011 nevű formáció, amely Szegedi VSE szurkolói segédlettel rendbe hozott pályáját használhatja. A város vezetői pedig abban bíznak, a szegedi futball ismét visszakerül az élvonalba.

Bozóky Imre, a Szeged 2011 elnöke - volt MLSZ-elnök - elmondta, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye három évvel ezelőtt létrehozta a gyulai futballakadémiát, és kell egy felnőtt csapat, hogy az ott kinevelt játékosoknak legyen lehetőségük megmutatni a képességüket.

Bozóky, a Grosics Akadémia és a Szeged 2011 szakmai igazgatója, Adam Kapic mellett a csapatot működtető cég tulajdonosa, a Szeged-Csanádi Egyházmegye igyekszik morális és szervezeti hátteret adni ahhoz, hogy az önkormányzat felkarolja az együttest. Bozóky Imre elmondta, az első év célkitűzése a gazdasági, szervezeti és morális szempontból is biztos alapokon álló klub és egy stabil NB II-es csapat felépítése. A második és harmadik évben pedig "lehet majd tovább gondolkodni".

A Szeged 2011 első hazai mérkőzésére kiment kétezer néző, és Kolozsvári János edző azt mondta, ez már mindent megért, mert sok NB II-es csapat két-háromszáz szurkoló előtt játszik.

Berkes István egyetemi tanár szerint nagy hiány, hogy nincs jelen a szegedi futball az élvonalban. Bozóky Imre hangsúlyozta, speciális projekt a szegedi, mert előbb volt a gyulai futballakadémia, és csak utána kezdték el építeni a felnőtt csapatot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.