Újévi köszöntő a Veszprém Arénában

A megye gazdasági és közéleti képviselői, valamint a megyében működő civil szervezetek vezetői koccintottak 2012-re.
 
 

Újévi köszöntő a Veszprém Arénában

A megye gazdasági és közéleti képviselői, valamint a megyében működő civil szervezetek vezetői koccintottak 2012-re.
 
 
 
 
 

Újévi köszöntő a Veszprém Arénában

A megye gazdasági és közéleti képviselői, valamint a megyében működő civil szervezetek vezetői koccintottak 2012-re.

A 2013-as év köszöntését szombaton délután az Arénában rendezték meg, amelyre a hagyományoknak megfelelően meghívást kaptak a megye gazdasági és közéleti képviselői, valamint a megyében működő civil szervezetek vezetői.

A vendégeket az esemény házigazdái fogadták és kívántak megjelenteknek már a belépéskor békés, boldog újesztendőt.

A program elején egyperces néma felállással emlékeztek a pénteken elhunyt Szoboszlay Sándor Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művészre, a Veszprémi Petőfi Színház örökös tagjára.

A Himnusz eléneklését követően az ünnepség első részében fiatal művészek hangulatos zenés ünnepi műsorral köszöntötték a vendégeket.

A köszöntőt az idei évben rendhagyó módon egy gazdasági vezető, Dale A. Martin, a Siemens elnök- vezérigazgatója mondta. A jelen lévőkhöz, mint a tenni akaró fiatalokhoz szólt.

Bevezetőjében elmondta, hogy évekkel ezelőtt Távol-keleten megismerkedett egy nála 34 évvel idősebb üzletemberrel, aki ma 90 év felett van már, de még mindig dolgozik. Kérte a jelenlévőket, hogy nézzünk mi is előre 34 évet, milyen is lesz az élet 2047-ben? A népesség jelentős mértékben megnő és ekkor a legelemibb kérdés az élet fenntarthatósága lesz. Hangsúlyozta, hogy ezért a földi élet természeti forrásait nagyon ésszerűen kell kihasználni, törekedve az elemek újrahasznosításra az élet minden területén. Lehetőségünk van arra, hogy a lehető leghatékonyabban hasznosítsuk a természet kincseit és védjük a földet a pazarló pusztításoktól. Ehhez – emelte ki - még sok tudásra és tudományos ismeretre kell szert tennünk.

- A jövőt ezért nem kivárni, hanem a jövőt aktívan teremteni kell – hangsúlyozta.

Három személyes tapasztalatát is megosztotta a jelenlévőkkel, valamint tanácsolta a termen kívül lévő fiataloknak. Szerinte ezek szorosan összefüggenek az aktív teremtéssel. Egyrészt ismerjük meg a világot, legyünk nyitottak mások tudása iránt és ha kell adjuk át a saját tapasztalataikat a környezetüknek, mert a világ csak így tud majd fejlődni.

Másrészt, legyünk kezdeményezők és tudjuk azt, hogy egy jó ötlet nem elég. A megvalósításához kitartásra és kemény munkára van szükség. Ezt bizonyítják a világszerte híres, kiváló tudósok életútjai. Harmadrészt elmondta, hogy ő a problémákat kihívásnak tekinti és nem a problémával, hanem annak megoldásával kell foglalkozni.

A fogadás ezúttal is az öt házigazda - Bíró Péter, az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) elnöke, Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora, Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott, Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnök és Porga Gyula, Veszprém polgármestere - koccintásával és újévi jókívánságával kezdődött.

Az ünnepség közös koccintással és baráti beszélgetéssel zárult.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.