Mit csinál majd a 80 család?

Az államtitkár megúszta az ócsai kirándulást...
 
 

Mit csinál majd a 80 család?

Az államtitkár megúszta az ócsai kirándulást...
 
 
 
 
 

Mit csinál majd a 80 család?

Az államtitkár megúszta az ócsai kirándulást...

"Sajnáljuk, hogy Soltész Miklós a nagy hóra, illetve az ócsai szociális gettó elszigeteltségére való tekintettel lemondta a leendő lakópark bérleti feltételeiről szóló tájékoztatóját. Sokkal szomorúbb azonban, hogy a szociális államtitkárral ellentétben 80 magyar családnak a Pest megyei határban épülő szegregátumban kell majd mindennapjait élni - írta a Stop.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.

"Helyesen írja a kormánypárti napilap: 80 család tavasszal kiköltözhet az ócsai adósparkba. Nem pedig be. Az ócsai nyomortanyára valóban legfeljebb kiköltözni lehet, a hatmilliárd forintból épülő szociális gettóban se óvoda, se bölcsőde, se iskola, se munkahely, de még gázfűtés se lesz" - írta a szocialista politikus.

"Hosszú hónapok óta mondjuk: a bajba jutott devizahiteles családok számára csak olyan megoldás elfogadható, amely emberi viszonyok között, munkahelyközelben biztosít lakhatást a rászorulóknak! Alsópakonyból például naponta egy busz jár ki Ócsára. Hogy fog munkába járni például egy három műszakban dolgozó székesfehérvári családfő?"

"A megoldást vázoló sajtótájékoztatóhoz ki se kellett volna mozdulnia Soltész Miklósnak: abból a 6 milliárd forintból, amit Ócsára szórtak el, vehettek volna akár 1200 összkomfortos lakótelepi lakást is. Az MSZP továbbra is a debreceni és a felcsúti luxusberuházások lefújását, az így felszabaduló milliárdok szociális célú újrahasznosítását várja az Orbán-kormánytól!" - zárta levelét végezetül Korózs Lajos.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.