Navracsics szemen köpte magát...

"... kiderült, hogy nem bátor, csak megtévedt..."
 
 

Navracsics szemen köpte magát...

"... kiderült, hogy nem bátor, csak megtévedt..."
 
 
 
 
 

Navracsics szemen köpte magát...

"... kiderült, hogy nem bátor, csak megtévedt..."

Csalódtam Navracsics Tiborban - írja jaszkari a Stop.hu-n, majd így folytatja: Pár napig azt gondoltam, van a Fideszben egy tökös gyerek, aki annyira bátor, hogy még a Főnök haverjának is be mer szólni. Azután kiderült, hogy nem bátor, csak megtévedt. Azt hitte, hogy a feketére rámondhatja, hogy fekete. Most azonban helyesbített: akkor a dolog valóban feketének tűnt, de most már szürke...

Hogy miről beszélek? Ha valaki nem jött volna rá, Bayer Zsolt cikkéről, és Navracsics arra való reagálásairól. Ha nem baj, akkor nem idézek B. úr cigányokat állatként emlegető írásából.

Navracsics Tibor szavait viszont idecitálnám. Azt mondta ugyanis Kálmán Olgának az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy "olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja". A Fideszben egyébként Navracsics volt az egyetlen, aki ezt így ki merte jelenteni. Ugyanabban a műsorban a rezsicsökkentésért felelős párttársa, Németh Szilárd már jóval gyávább volt. Szegény csak arról akart beszélni, hogy ő mennyit dolgozik azért, hogy kevesebbet fizessünk a villanyért, de Olga tőle is rákérdezett a Bayer-ügyre. Természetesen Németh úr sem olvasta a cikket, de a műsorvezető kitolt vele: idézte B. úr fércművének legdurvább sorait. Mire a rezsivédő (aki egyébként pártja etikai bizottságának a tagja) csak annyit nyögött, hogy majd ha jön valamiféle megkeresés feléjük, akkor kivizsgálják az ügyet. Nagyjából olyan volt ez, mint amikor Dávid Ibolya az MTK pályán történt durva zsidózáskor ("indul a vonat Auswitzba"), csak annyit bírt mondani: nem értek a focihoz...

Szóval a Fideszben Navracsicson kívül mindenki úgy tett, mintha normális dolog lenne a rasszizmus. Azután történt valami: vagy rákoppintottak a bátor miniszter orrára, vagy ő maga jött rá, hogy túllőtt a célon, amikor normálisan gondolkodó ember módjára mert nyilatkozni. Akár ez történt, akár más, az biztos, hogy Navracsics szembe köpte saját magát. A Hír TV Rájátszás című műsorában ugyanis legutóbb már azt mondta, hogy Bayer újabb (az előzőt szánalmasan magyarázó) cikke fontos a történet szempontjából, mert nagyon sok mindent helyre tesz, bebizonyítja ugyanis azt, hogy Bayer Zsolt meg tudja írni ezt a problémát úgy is, hogy ne legyen túl éles a nyelvezete.

Lefordítom: ha én egyszer teli pofával szidom a kocsmában a szomszédom ..... anyját, az bűn. De ha egy héttel később azt mondom, hogy nem gondoltam én a dolgot komolyan, akkor minden a legnagyobb rendben van. A baj csak az, hogy a kocsmában már az első anyázáskor úgy vágnak pofán, hogy kiesik a felső fogsorom. Azután selypeghetek én már bármit. Na ez a pofán vágás maradt el Bayernél. Persze azért ne essünk túlzásokba, és ne hasonlítsuk a kocsmát a Fideszhez.

A kocsmában mégiscsak vannak bizonyos szabályok, amiket illik betartani.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.