Csak Mikler nőtt fel a horvátokhoz

Súlyos vereségbe szaladt bele a Mocsai-legénység.
 
 

Csak Mikler nőtt fel a horvátokhoz

Súlyos vereségbe szaladt bele a Mocsai-legénység.
 
 
 
 
 

Csak Mikler nőtt fel a horvátokhoz

Súlyos vereségbe szaladt bele a Mocsai-legénység.

A horvát válogatott egy percig sem adva esélyt Magyarországnak 30:21-re győzött a Spanyolországban zajló férfi kézilabda világbajnokság D-csoportjának harmadik fordulójában.

A D-csoport élén álló magyar válogatott a szintén hibátlan Horvátországgal találkozott Madridban a férfi kézilabda világbajnokság harmadik fordulójában. Kicsit idegesen kezdtek a mieink, Császár Gábor hetest hibázott és bár Harsányi Gergely a második büntető már belőtte, gyorsan kétgólos előnyre tett szert az ellenfél, 1:3. Nagy Kornél egy betörés után csökkentette a különbséget, majd egy gyönyörű átlövéssel tartott szorosan az eredményt, 3:4.

Sajnos azonban rengeteg labdát eladtak a srácok és csak a kapuban parádés napot kifogó Mikler Rolandon múlt, hogy tíz perc elteltével még mindig csak egy gól volt a különbség, 4:5. Császár kiállítása után már ez is nőtt, négy góllal léptek meg a horvátok, így a 15. percben Mocsai Lajos ki is kérte első idejét, 4:8. Nem hatott a fejmosás, rögtön eladták a labdát a fiúk, a horvátok pedig büntettek, 4:9.

Nagy László is meglőtte közben első bombáját, majd Harsányi kihagyott hetese után Krivokapics is megpróbálkozott a büntető dobással és nem is hibázott, 6:10. A védelem azonban nem tudott mi kezdeni az átlövésekkel, ráadásul továbbra is sok labdát adott el a csapat, így a 4:5 gólos különbség nem akart csökkenni. A szünet előtti hajrában Nagy László gyönyörű testcsel után lőtt góljával feljöttek háromra a mieink, de ezt Császár félmagas bombája ellenére sem sikerült megtartani, 11:15-ös eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő horvát góllal kezdődött, majd jött ismét egy magyar labdaeladás és még kettőt vágott az ellenfél, 11:19-nél nem kellett nagy bátorság hozzá, hogy kijelentsük: eldőlt a mérkőzés. Az 5. percben született meg a mieink első gólja Császár révén, aminek lehetett örülni egy picit, de másnak már nem is. Negyed óra elteltével hét góllal vezettek déli szomszédjaink, ekkor szánta rá magát Mocsai a cserékre, vagyis az első csapatot már pihentette a torna folytatására, 17:24.

A végére már csak a különbség nagysága volt kérdéses, kilencnél álltak meg a horvátok - vezettek tízzel is -, így 30:21-es vereséget szenvedett a Mocsai-legénység. Bár a mérkőzésnek valódi tétje nem volt - hiszen a továbbjutás már biztosnak tekinthető -, ennél azért "kicsit" többet vártunk a csapattól. Folytatás csütörtökön Spanyolország ellen.

Kézilabda világbajnokság, D-csoport, harmadik forduló: Magyarország - Horvátország 21:30 (11:15). Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok) - Ancsin, Császár 2, Harsányi 3 (1), Iváncsik G., Krivokapics 3 (3), Lékai, Mocsai, Nagy K. 2, Nagy L. 4, Putic, Schuch, Szöllősi 5, Vadkerti, Zubai 1.

A csoport állása: 1. Spanyolország 6, 2. Horvátország 6, 3. Magyarország 4, 4. Egyiptom 1, 5. Algéria 1, 6. Ausztrália 0 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.