Túlteljesíti az UEFA elvárásait az új debreceni stadion

Sok ponton túl is teljesíti majd az UEFA követelményeit az új debreceni aréna.
 
 

Túlteljesíti az UEFA elvárásait az új debreceni stadion

Sok ponton túl is teljesíti majd az UEFA követelményeit az új debreceni aréna.
 
 
 
 
 

Túlteljesíti az UEFA elvárásait az új debreceni stadion

Sok ponton túl is teljesíti majd az UEFA követelményeit az új debreceni aréna.

Mint ismert, helyi cégek építhetik az új debreceni stadiont. A nyertes pályázatot két debreceni részvénytársaság, a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. Hajrá, Debrecen! elnevezésű konzorciuma nyújtotta be.

A Nagyerdei Stadion honlapjára most felkerült dokumentumból az is kiderül, mik az UEFA elvárásai az arénával szemben, és azt is megtudhatjuk, mely pontokon teljesítik majd túl ezeket a követelményeket.

A dehir.hu beszámolója szerint az első és legfontosabb a pálya: ennek mérete 105-ször 68 méteres lesz. Építeni kell majd bírói öltözőt, mellékhelyiséggel, zuhanyzóval - ebből kettő is lesz Debrecenben. A sportolók számára pedig négy öltözőt húznak majd fel, zuhanyzókkal, masszázsasztalokkal és taktikai táblákkal. Az elvárásokat túlteljesítik majd a megvilágítás terén is, a követelmény 1400 lux helyett 1800 lux erejű lesz a világítás az arénában.

A parkolóval szemben elvárás, hogy legyen 150 VIP parkolóhely, 10 parkolóhely a vendégcsapatnak, emellett két busz is meg tudjon állni. A cívisvárosban viszont nem csupán két, hanem tizenöt busz tud majd beállni a parkolóba.

Fontos szempont a biztonság, így ki kell építeni a zártláncú kamerarendszert, és kell építeni egy biztonsági szobát is, ahonnan a kamerák képein keresztül az összes belső teret ellenőrizni tudják. Debrecenben a VIP-rész is nagyobb lesz az elvárásnál, 400 helyett 746 férőhely lesz ott, a fogadótér pedig 1670 négyzetméteres lesz.

Nemzetközi mérkőzéseket csak olyan stadionban lehet rendezni, ahol akár nagy számú sajtómunkás is tud dolgozni egyszerre - erre mindig nagyon figyelt az UEFA. Nos, Debrecenben nem fognak összezsúfolódni az újságírók. A minimálisan előírt 200 négyzetméter helyett itt 330 négyzetméter területet kap a média, 75 munkaállomást alakítanak ki, és külön területe lesz a fotósoknak.

Ezen túl egy 140 férőhelyes konferenciatermet is találhatunk majd a stadionban, lesznek irodák az UEFA-ellenőröknek, és doppingellenőrző állomást is ki fognak majd alakítani.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.