Elmarad-e a Vár díszkivilágítása?

Felhívás a megyeszékhely polgármesteréhez, kérés az érseki palota irányába.
 
 

Elmarad-e a Vár díszkivilágítása?

Felhívás a megyeszékhely polgármesteréhez, kérés az érseki palota irányába.
 
 
 
 
 

Elmarad-e a Vár díszkivilágítása?

Felhívás a megyeszékhely polgármesteréhez, kérés az érseki palota irányába.

Katanics Sándor (Demokratikus Koalíció) önkormányzati képviselő csütörtökön a következő felhívást és kérést intézte a veszprémi polgármesterhez, Porga Gyulához intézett levelében:

"Tisztelt Polgármester Úr!

Bízom abban, hogy ön is értesült arról a hírről, mely szerint „lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján.”

Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kíván tiltakozni a Jobbik "antiszemita tettei és kijelentései" ellen. A kezdeményezést a római Capitolium-dombon álló városháza szerdán jelentette be egy sajtóközleményben, amely a város honlapján is olvasható olasz nyelven.

Ha Rómában ilyen fontosnak tartják ezt a figyelemfelhívó jelzést megtenni, abban reménykedem, hogy mi Veszprémben élő demokraták, hívő keresztények is fontosnak tartjuk ezt a mi városunkban is megtenni.

Tisztelt Polgármester Úr!

Azt kérem és javasolom, hogy csatlakozva az akcióhoz, kezdeményezze, illetve intézkedjen annak érdekében, hogy Veszprémben a Várban a díszkivilágítást január 27-én (vasárnap) este és az éjszaka folyamán kapcsolják le tiltakozásul a Jobbik rasszista és antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Tisztelettel kérem azt is, hogy mint a város első embere, vegye fel az érsek úrral is a kapcsolatot és kezdeményezze, hogy a katolikus egyház is támogassa ezt a kezdeményezést és a Szent Margit-templom díszkivilágításának ezen a napon történő kikapcsolását csatlakozásuk jeléül ők is támogassák, tegyék meg."

Sokan várják kíváncsian: elmarad-e vasárnap a veszprémi Vár és a Szent Margit-templom díszkivilágítása?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.