Idegeben is győzelem a Honvéd ellenében

Idegölő hajrában született a veszprémi kosarasok sikere.
 
 

Idegeben is győzelem a Honvéd ellenében

Idegölő hajrában született a veszprémi kosarasok sikere.
 
 
 
 
 

Idegeben is győzelem a Honvéd ellenében

Idegölő hajrában született a veszprémi kosarasok sikere.

A férfi kosárlabda N I/B. tizenharmadik fordulójában a fővárosban, a Tüzér utcai Honvéd csarnokban lépett pályára a Veszprémi Egyetemi SC gárdája. A roppant fiatal hazaiak ellen ugyan jól kezdett Kovács Nándor csapata, de a tizedik percben már jelentős volt a piros-fehérek előnye, 18:11. A negyed végére már tizenhárom ponttal elhúzott a helyi együttes, 26:13.

A második tíz percben hatalmas fordulat következett be, az egyre fegyelmezettebben védekező és mind pontosabban dobó vendégek nyolc pontot ledolgoztak hátrányukból és így 42:37-es állásnál vonulhatott pihenőre a két együttes.

A harmadik negyedben tovább tartott a bakonyiak lendülete. Az ötpontos hátrányukat a 24. percben kiegyenlítették (44:44), mi több a harmincadik percig tizenegy pontos (50:61!) előnyre tettek szert.

Amikor már úgy tűnt, hogy biztosan nyert a VESC, akkor ismét csak fordult a kocka. A mind inkább belelendülő Honvéd fokoatosan dolgozta le a hátrányát. Egy perccel a befejezés előtt már csak egy pont volt Oltárczyék előnye, 69:70.

Hihetetlen izgalmak közepette teltek a másodpercek, s az utolsó pillanatban Szabó pontos dobása döntötte el a mérkőzés sorsát.

Ezzel az eredménnyel azt a bravúrt hajtotta végre a veszprémi gárda, hogy itt is és ott is legyőztes a harmadik helyezett fővárosiakat!

Jegyzőkönyv. Honvéd - Veszprémi Egyetemi SC 82:84 (26:13, 16:24, 8:24, 32:23). Budapest, 100 néző. V.: Tóth, Magyari, Szabó. Honvéd: Szalay, Bohanek, Tursics, Szollár, Máté. Csere: Bános, Benyó, Kovács, Taga, Szeleczky, Stefán, Lőrincz. VESC: Sefcsik, Horváth O., Horváth R., Kováts, Szabó. Csere: Fehér, Nagy R., Gáspár, Oltráczy, Czakó, Szél. Edző: Kovács Nándor. A legjobb dobók: Turics 17, Máté 14, Kovács 12, ill. Szabó 16, Sefcsik 11, Horváth R. 10.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.