Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes

„Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben".
 
 

Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes

„Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben".
 
 
 
 
 

Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes

„Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben".

Bejelentette visszavonulását Szávay Ágnes, aki pályafutása legjobbjaként a 13. helyen állt a női tenisz-világranglistán. A 24 éves játékos egyesben öt, párosban két WTA-tornán diadalmaskodott, s egészségi problémákkal indokolta mostani döntését.

- Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben, hiszen több mint tíz éve szinte csak a tenisz körül forog az életem – olvasható az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában. - Ehhez értek, ezt szerettem csinálni, és valószínűleg ezután jött volna csak a karrierem csúcspontja, hiszen még csak 24 éves vagyok. Sajnos hosszú út vezetett a döntésig, de nem tehetek mást, nem kockáztathatom az egészségemet. Törött csigolyával az élsportot tovább csinálni lehetetlen.

A 2004-ben profinak szegődött játékos kifejtette, hogy régóta érlelődött benne a visszavonulás gondolata a sok sérülés miatt, és amikor ősszel Svájcban megtudta, hogy a műtéttől sem remélhet teljes felépülést, rá kellett jönnie, hogy nincs más megoldás. Ami a terveit illeti, a juniorként egyesben egy, párosban két Grand Slam-tornát nyert Szávay közölte, nagy álma, hogy tenisziskolát nyisson, és gyerekekkel foglalkozzon. „Nemsokára hallhatnak majd sokat a Szávay Tenisz Akadémiáról” – jelezte a kétszeres olimpikon.

A 2007-ben Magyarországon az év női sportolójává, a női tornákat szervező WTA által pedig az év újoncává választott Szávay pályafutása csúcspontjaként abban az évben a negyeddöntőig jutott a US Openen. Utolsó mérkőzését az MTI tudósítása szerint egyesben a tavaly augusztusi US Openen játszotta – a második szettben feladta Arn Gréta ellen –, utolsó győzelmét pedig 2011 májusában aratta Madridban az első fordulóban. Pályafutása során 2 120 121 dollárt (461,3 millió forint) keresett – a WTA honlapja szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.