Itt is és ott is tíz közte

A nyolcadik győzelmet is biztosan gyűjtötték be a veszprémiek a Bajnokok Ligájában.
 
 

Itt is és ott is tíz közte

A nyolcadik győzelmet is biztosan gyűjtötték be a veszprémiek a Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Itt is és ott is tíz közte

A nyolcadik győzelmet is biztosan gyűjtötték be a veszprémiek a Bajnokok Ligájában.

A sors különös kegye folytán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában a magyar élcsapat, az MKB Veszprém KC együttese éppen a román bajnokot, a HCM Constanta gárdáját fogadta. A különlegesség apropóját az adta, hogy négy évvel ezelőtt gyilkolták meg Marian Cozmát, s ebből az alkalomból pénteken a házigazda város és klub vezetői, valamint játékosai megkoszurúzták a román nemzetiségű játékos szobrát.

Maga a mérkőzés nem hozott különösebb meglepetést. A korábban már kialakult erőviszonyoknak megfelelően - ugyan az elején némileg ráijesztettek a vendégek a hazai szurkolókra - alakult. A 10. percben (3:4) után melegedtek be a veszprémiek, s rövid idő alatt négy gólt "szórtak" a Katarba távozott Perezt csapatkapitányként váltó Nagy László vezérletével az egyre jobban belelendülő hazaiak, 7:4. Negyedóra után sem csökkent a lövőkedv, jó védekezés után továbbra is a potyogtak a gólok, 11:5. A Constanta szemmel láthatóan a minél nagyobb vereség elkerülésére törekedve, halogató támadójátékot produkált. A félidő befejezése előtt (hazai kiállítások után) valamelyest csökkent a két csapat között a különbség. Háromgólos MKB vezetéssel vonult pihenőre a két csapat.

Fordulás után nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Veszprém. Rövid idő alatt hatra nőtt a különbség, majd a 39. percben már tíz volt közte, sőt később (27:16!) már tizenegyig is számolt a lelkes szurkolótábor. Az utolsó negyedórában gyakorlatilag csak az eredmény tartására figyeltek a házigazdák.

Jegyzőkönyv. MKB VKC - HCM Constanta (román) 31:21 (14:11). Veszprém, Aréna, 5 ezer néző. V.: Opava, Valek (csehek). MKB VKC: Alilovics, Fazekas (kapusok), Császár, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T., Jamali, Laluska, Nagy, Oneto, Pesics, Chema Rodríguez, Schuch, Sulics, Terzics, Ugalde. Edző: Antonio Carlos Ortega. Constanta: Stanescu, Popescu (kapusok), Adzic, Angelovski, Buricea, Criciotoiu, Critescu, Csepreghi, Cutura, Dragicevic, Garminde, Sabou, Sadoveac, Stanesco, Toma, Val Sancho. Edző: Zvonko Sudovinski. A legjobb lövők: Császár 9, Jamali 6, Sulics 4, ill. Cutura 4, Val, Humet Sancho 3-3, Toma, Sadoveac, Sabou 2-2.

Másik eredmény: Savehof (svéd) - Kiel 29:40. Az Atletico Madrid - Celje meccset vasárnap játszák. A csoport állása: 1. Veszprém 16, 2. Kiel 12, 3. Atl. Madrid 6, 4. Constanta 4, 5. Celje 4, 6. Savehof 4 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.