Elúszhat a magánnyugdíj

Az OTP-magánkasszatagok jó része visszalép az állami rendszerbe.
 
 

Elúszhat a magánnyugdíj

Az OTP-magánkasszatagok jó része visszalép az állami rendszerbe.
 
 
 
 
 

Elúszhat a magánnyugdíj

Az OTP-magánkasszatagok jó része visszalép az állami rendszerbe.

Húszmilliárddal gazdagíthatják a költségvetést a hamarosan megszűnő OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfelei, ha nemtörődömségből vagy feledékenységből nem lépnek át egy másik pénztárba. Akik az utolsó pillanatban eszmélnek, s pénzüket továbbra sem kívánják az államra bízni, azok még a héten jelezhetik átlépési szándékukat – tehát már csak néhány napjuk maradt új kasszát keresni.

A pénztár decemberi küldöttközgyűlésén a kassza végelszámolásáról döntöttek, az ezzel kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről a tagok január közepén kaptak levelet. Az értesítés kézhezvételétől számítva az ügyfeleknek harminc napjuk volt arra, hogy átlépjenek egy másik pénztárba, aki nem lép időben, vagy már nem akar magán-nyugdíjpénztári tag lenni, az automatikusan visszakerül a tisztán állami rendszerbe.

Az OTP tájékoztatása szerint tavaly, a küldöttközgyűlést követően 315-en mentek el másik pénztárhoz, s vitték magukkal összesen 1,3 milliárd forint megtakarításuk. Idén január végéig további 1658 tag lépett át, közülük 1297-en még 2012-ben kezdeményezték a távozást, s utóbbiakkal összefüggésben az OTP mintegy ötmilliárd forintot már átutalt az átvevő pénztárakba.

A fennmaradó 361 ügyfél is átlépett, ám mivel távozásukat idén, a végelszámolás januári elindulása után jelentették be, az ő egyenlegüket – a vonatkozó törvényi rendelkezés szerint –a tervek szerint a decemberben záruló végelszámolás végén utalja majd át a pénztár, amely addig ugyanúgy kezeli a megtakarításokat, mint eddig. Mind a hét, még működő pénztárhoz (Aranykor, Axa, Budapest, ING, MKB, Pannónia, Szövetség) mentek az OTP ügyfelei, de a legtöbben az ING-t választották.

Mivel az átjelentkezés határideje nem járt le, és a hírek szerint jó néhányan csak az utolsó napokban eszméltek, a NOL cikke szerint végső egyenleget még nem lehet megvonni, ám az már most jól látszik, hogy a döntő többség, akár szándékosan, akár feledékenységből vagy nemtörődömségből, vissza fog lépni az állami nyugdíjrendszerbe.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.