Megvan Hoffmann utódja

Klinghammer István, az ELTE volt rektora lesz az új felsőoktatási államtitkár.
 
 

Megvan Hoffmann utódja

Klinghammer István, az ELTE volt rektora lesz az új felsőoktatási államtitkár.
 
 
 
 
 

Megvan Hoffmann utódja

Klinghammer István, az ELTE volt rektora lesz az új felsőoktatási államtitkár.

A nol.hu megbízható információikra hivatkozva írja, hogy Klinghammer István lehet az új felsőoktatási államtitkár, miután Hoffmann Rózsa államtitkárságát kettéválasztják, és a kereszténydemokrata politikus a jövőben csak a közoktatásért felel. Klinghammert 2000-ben az ELTE rektorává választották, tisztségét 2006-ig töltötte be. 2005-ben megválasztották a Magyar Rektori Konferencia elnökének is.

Klinghammer hétfőn a köztévé Híradójának azt mondta a tiltakozó diákokról, hogy az ilyen jellegű véleménynyilvánítás teljesen értelmetlen, mert nem old meg semmit. „Mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak."

Előzőleg az [origo] több forrásból megerősített értesülés alapján írta azt, hogy Balog Zoltán kettéválasztaná a jelenlegi államtitkárságot. Az Orbán Viktor által is támogatott döntés szerint külön felsőoktatási és külön köznevelési államtitkára lenne az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Az [origo] szerint nem biztos, hogy Hoffmann Rózsa belemegy ebbe.

Korábban, amikor informálisan felvetődött egy ilyen átalakítás, azt mondta, inkább lemond, ha nem bízik meg benne a miniszter és Orbán Viktor. Az önálló felsőoktatási államtitkár ötletét megelőzően állítólag olyan forgatókönyv is felvetődött a kormányfő környezetében, hogy kormánybiztost nevezzenek ki az ágazat felügyeletére, de ezt elvetették, mert azt sugallta volna, hogy nagy a baj a területen. Hoffmann Rózsa eddigi pozíciójának szétválasztását ezzel szemben pozitívan, azzal lehet magyarázni, hogy a kormánynak annyira fontos a terület, hogy külön államtitkárt érdemel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.