Elvesztette veretlenségét a Veszprém

A magyar bajnok MKB Veszprém súlyos vereséget szenvedett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. csoportkörében, a Kiel otthonában.
 
 

Elvesztette veretlenségét a Veszprém

A magyar bajnok MKB Veszprém súlyos vereséget szenvedett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. csoportkörében, a Kiel otthonában.
 
 
 
 
 

Elvesztette veretlenségét a Veszprém

A magyar bajnok MKB Veszprém súlyos vereséget szenvedett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. csoportkörében, a Kiel otthonában.

Az eddig százszázalékos teljesítménnyel álló Veszprém a csoportrangadóra utazott a Kiel otthonába. A német együttes odahaza pokoli mérleggel bír, az arénája pedig kétszer akkora, mint a veszprémieké.

Ezzel együtt az odavágón 31:30-ra győző magyar csapat a kezdeti hibák után magára talált. Nagy László vezető gólja után ugyanis hiába ment el a Kiel, 3:2-vel igyekezett az MKB. Sőt, később is jól tartotta magát, még akkor is, ha Omeyer fantasztikusan védett, Sigurdsson pedig életveszélyesen játszott elöl.

A svéd dobta a félidő derekán a tizenötödik kieli gólt is, s ekkor volt a legnagyobb a különbség az első félidőben. Ugyanis a Veszprém még csak tíznél tartott a 24. percben. Nagy Lázló mellett Császár volt elemében, de Fazekasnak is voltak olyan védései, amelyek akadályozták a még nagyobb különbséget.

A félidő vége érdekesen alakult: a kettőperces kiállítás épp akkor jött, amikor két perc volt hátra a szünetig. Ennek ellenére Gulyás betalált, 16-13. Vujin is lőtt egyet, így négygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Remekül kezdte a második félidőt a magyar csapat. A 34. percben (Csázár góljával) már csak két gól volt a különbség, 18-16. Sprenger hagyott ki két ziccert, vagy Fazekas védett szenzációsan? Kicsit alábbhagyott a vendég lendület, majd a játékvezetők két hibát is elkövettek. Ami elég volt az újabb ötgólos kieli előnyhöz, 21:16. Sőt, több mint hét perc után sem szerzett gólt a Veszprém, majd Jamali hetest harcolt ki a 41. percben, de ezt meg Császár elhibázta. Oneto fél perc múlva már betalált, de ez is csak 23:17-es részeredményt jelentett.

Negyedórával a vége előtt már nyolc gól volt a Kiel előnye. Nagy Lászlónak sem ment, a csapatjáték pedig egyáltalán nem működött. Oneto karja a 47. percben lövés közben eltalálta Ekberget, a kieli játékos fejéből ömleni kezdett a vér, így le kellett cserélni. Sprenger góljával 28:18-ra ment a Kiel, ekkorra már kialakult a tízgólos differencia.

Ez sem volt még elég a hazaiaknak, akiknek minden bejött. A magyar csapatnak semmi, "köszönhetően" sokszor a világklasszis Omeyer kapusnak. Klein találatával pedig egy ideig már tizenkettő volt a különbség...

Simán kikapott a Veszprém, amely legutóbb 2005-ben a Ciudad Real együttesétől kapott ki nemzetközi porondon több mint tíz góllal.

A csoportelsőség azonban a Sport24.hu információja szerint még nincs veszve a magyar csapat számára. Ha legyőzi az utolsó körben odahaza az Atletico Madridot, megszerzi az első helyet.

Az állás az utolsó csoportforduló előtt: 1. Veszprém 16, 2. Kiel 14, 3. Atletico Madrid 10, 4. Celje 6, 5. Constanta 4, 6. Savehof 4 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.