HÖK: A lista hamis, az ATV kérjen bocsánatot!

A Hallgatói Önkormányzat állítja: soha, semmilyen diszkriminatív listát nem készítettek
 
 

HÖK: A lista hamis, az ATV kérjen bocsánatot!

A Hallgatói Önkormányzat állítja: soha, semmilyen diszkriminatív listát nem készítettek
 
 
 
 
 

HÖK: A lista hamis, az ATV kérjen bocsánatot!

A Hallgatói Önkormányzat állítja: soha, semmilyen diszkriminatív listát nem készítettek

A szervezet elnöksége határozottan visszautasítja azokat a vádakat, amelyek szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának (BTK) hallgatói önkormányzata bármikor, bármilyen formában hallgatókat diszkriminált, vagy listát készített vallási, etnikai vagy világnézeti hovatartozásukról.

A hallgatói önkormányzat (HÖK) elnöksége a szervezet hivatalos Facebook-oldalán tette közzé reagálását kedd délután. Azt írták, soha nem tagadták, hogy a gólyatáborban részt vevő hallgatókról regisztrációs adatbázist készítenek. Ez a jelentkezők által feltöltött adatokon kívül két információt tartalmazott, a gólyatábori csapatbeosztást jelölő őrsszámot, illetve a kollégiumi jelentkezést.

Hangsúlyozták: elutasítják azokat a vádakat, hogy ezeken kívül bármilyen más adatot rögzítettek a táblázatokban.

A közleményben felszólították az ATV-t, hogy bizonyítsa a hivatkozott listák hitelességét; mint megjegyezték, ezt már hétfőn is kérték a csatornától. Amennyiben nem a televízió munkatársai készítették "a birtokukban lévő hamis listákat", nevezzék meg a forrásukat - tették hozzá. A közleményben figyelmeztettek: ha ez nem történik meg, és az ATV nem kér bocsánatot szerda éjfélig, akkor a cikkben érintett jelenlegi hallgatói érdekképviselők a bírósághoz fordulnak hitelrontás, rágalmazás és becsületsértés miatt.

Hozzáfűzték: az atv.hu-n megjelent cikk számtalan valótlanságot tartalmaz az egykori és jelenlegi hallgatói képviselőkről.

Ebből is látszik, hogy az ELTE és a hallgatói önkormányzatok ellen "politikai hátterű lejárató hadjárat" folyik - jegyezték meg. A közleményben üdvözölték az ELTE döntését, hogy vizsgálatot indít az ügyben, hozzátéve: ehhez minden segítséget megadnak, remélve, minél hamarabb fény derül a rágalmazás hátterére.

A Hír24 az atv.hu-ra hivatkozva írt arról, hogy a hallgatói önkormányzat éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték.

Fábri György, az ELTE kommunikációs rektorhelyettese korábban közölte: az egyetem azonnali vizsgálatot indított az esetleges hallgatói listák ügyében, és minél előbb tisztázni szeretné a helyzetet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.