Drága lesz az olcsóbb víz

A kis szolgáltatók tömegesen csődölhetnek be a díjcsökkenés miatt.
 
 

Drága lesz az olcsóbb víz

A kis szolgáltatók tömegesen csődölhetnek be a díjcsökkenés miatt.
 
 
 
 
 

Drága lesz az olcsóbb víz

A kis szolgáltatók tömegesen csődölhetnek be a díjcsökkenés miatt.

Bizonytalan, hogy csökkenhet-e még az idén a víz- és csatornadíj tíz százalékkal, ahogy a kormányfő és a Fidesz ígérte. Bár iparági forrásaink szerint nem is zárható ki, de ez csak egyféleképpen lehetséges: ha akcióba lép a kétharmad, és rögtön módosítja a tavaly ősszel hosszas előkészítő munka után elfogadott víziközműtörvényt, hiszen a jelenlegi politikai szándék és a Fidesz által tető alá hozott jogszabály több ponton szembemegy egymással. Hétfőn megtartotta első ülését az újabb rezsicsökkentést előkészítő munkacsoport, s bejelentették: jelentősen csökkenhet a vízszolgáltatók száma.

– A cél a tízszázalékos csökkentés, de figyelni kell arra, hogy a szolgáltatókat mindez ne lehetetlenítse el – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki már korábban is szót emelt a vízművek érdekében.

A tervezett tízszázalékos csökkentést elsősorban a szolgáltatói struktúra átalakításával érnék el, a kisebb víziközmű-szolgáltatók egységes rendszerbe kapcsolásával. Kósa jelezte ugyanis, hogy ma körülbelül 350 lakossági szolgáltató van, miközben harmincnak kellene lennie, ezért nem csoda, ha drága a szolgáltatás.

Ezen a ponton van a legnagyobb ellentét a törvény és a politikai szándék között – világítanak rá a NOL.hu híre szerint piaci forrásaink, akik ez alkalommal sem kívántak névvel nyilatkozni. Kósa ugyanis semmi újat nem mondott azzal, hogy koncentrálódni fog a szolgáltatói kör, erről rendelkezik a törvény is, igaz, néhány évre elnyújtva a folyamatot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.