Szólhat a Klubrádió

Nem érvényes a Médiahatóság határozata.
 
 

Szólhat a Klubrádió

Nem érvényes a Médiahatóság határozata.
 
 
 
 
 

Szólhat a Klubrádió

Nem érvényes a Médiahatóság határozata.

Hatályon kívül helyezte a bíróság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának decemberben, a 95.3-as frekvenciáról hozott határozatát, és új eljárásra kötelezte a hatóságot. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag pont került a másfél éve tartó bírósági huzavonára a két évvel korábban kiírt pályázatról. .

Megkönnyebbült sóhajjal, egymás hátba veregetésével és önfeledt tapssal adta ki magából a feszültséget Arató András vezérigazgató és Vicsek Ferenc főszerkesztő számos más rádióssal együtt Dr. Remes Gábor bíró ítélethirdetésekor a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. Nem csoda, a rádió léte volt a lét.

A kora reggeli kezdés ellenére hatalmas sajtóérdeklődés mellett a valószínűleg legkisebb tárgyalóteremben megtartott eseményen egymás hegyén-hátán dolgoztak az újságírók.

– A csendet és a rendet meg kell tartani, a tárgyalás méltóságát meg kell őrizni – jelentette be a sokatmondóan a bíró még az ítélethirdetés elején.

A tömegben jó néhány Klubrádió-aktivista, rajongó, Iványi Gábor evangélikus lelkész, Molnár Péter médiaszakember is jelen volt. Az ítélethirdetésnek ünnepélyes felállással adunk nyomatékot.

A bíróság tehát megszüntette azt a határozatot, amelyben a Médiatanács a frekvenciapályáztatás eredményességéről szóló saját döntését vonta vissza. A hatóság még decemberben lépett így, amikor azt vonta kétségbe, hogy a pályázat eredményesen zárult volna. A Klubrádió ezt a határozatot támadta meg. A vita a rádió és a hatóság között a legutóbbi időkben már arról folyt, hogy a Klubrádió pályázata alakilag érvénytelen-e, mert annak üres oldalait nem írták alá cégszerűen.

Úgy tűnik, nem ezen múlik.

És nagy a boldogság. Hosszú volt az út idáig, a résztvevők a két klubrádiós vezér kezét szorongatják.

– Tessenek kifáradni – adja ki közben a következő utasítást a bíró.

Kint a folyosón a 168 Óra Online tudósítása szerint tovább folynak a latolgatások, egyeztetések. A rádió ügyvédje szerint most már tényleg vége a dalnak, hisz kiderült: a pályázat szabályos és jogszerű volt, a nyertes csak a Klubrádió lehet, így nincs mese, a 95.3-as frekvenciát a rádiónak ezek után most már mindenképp meg kell kapnia. A bíróság ugyanis utasította a Médiatanácsot, hogy hozzon új határozatot, és hirdesse ki a győztest. Fellebbezésnek és további időhúzásnak pedig helye nincs.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.