New Jersey-ben elhárultak az akadályok

Forma-1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak.
 
 

New Jersey-ben elhárultak az akadályok

Forma-1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak.
 
 
 
 
 

New Jersey-ben elhárultak az akadályok

Forma-1: Fokváros nemet mondott Ecclestone-nak.

New Jersey ugyan az idei évre nem tudta vállalni első F1-es versenyének megrendezését, ám 2014-re készen lesznek, és rajthoz állhat a mezőny a jazz egyik fővárosának utcáin.

A felhőkarcolók panorámájához álmodott verseny főszervezője, Leo Hindery mindenkit megnyugtatott, hogy a tavaly problémát jelentő útfelújítás, illetve a szükséges engedélyek beszerzése a továbbiakban nem akadályozza a futam megvalósítását.

- Bernie Ecclestone jól döntött tavaly, hogy elhalasztotta a versenyt. Mostanra viszont urai vagyunk a helyzetnek, és bizonyára Bernie is úgy gondolja majd, hogy 2014 közepén fogadni tudjuk a mezőnyt.

Ecclestone azonban hozzátette, nem csak a fenti problémák miatt halasztották el a bemutatkozást.

- Finanszírozási gondok is voltak - árulta el, ám Hindery optimista nyilatkozatai alapján bízhatunk abban, hogy ezek is elhárultak.

Amíg New Jersey készen áll a feladatra, Fokváros vezetői bejelentették, hogy a közeljövőben nem kívánnak versenyt rendezni, pedig Ecclestone nagyon szeretett volna egy dél-afrikai futamot is a versenynaptárban látni.

Anton Groenewald, a város turizmusáért és marketingjéért felelős vezetője szerint óriásiak egy F1-futam költségei. Fokváros vezetői inkább az alternatív hajtású autók versenyeit részesítik előnybe. Fokváros stadionjai a 2010-es focivébé óta rendkívül népszerű helyszínei különböző eseményeknek, ezért a vezetők igyekeznek limitálni az események számát, hogy ne terheljék túl sok rendezvénnyel (és ezek következményeivel) a lakosságot.

Ettől függetlenül a Forma-1 visszatérhet Dél-Afrikába, Ecclestone ugyanis nemrég szóba hozta Fokváros mellett Durbant is mint lehetséges, bár nem Fokvárossal szemben csak másodlagos helyszínt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.