"A szocialisták megtették az első lépést a kormányváltás felé"

Az MSZP a legerősebb, legszervezettebb, legfelkészültebb és legnagyobb ellenzéki párt - hangoztatta Mesterházy Attila a párt szombati nagygyűlésén.
 
 

"A szocialisták megtették az első lépést a kormányváltás felé"

Az MSZP a legerősebb, legszervezettebb, legfelkészültebb és legnagyobb ellenzéki párt - hangoztatta Mesterházy Attila a párt szombati nagygyűlésén.
 
 
 
 
 

"A szocialisták megtették az első lépést a kormányváltás felé"

Az MSZP a legerősebb, legszervezettebb, legfelkészültebb és legnagyobb ellenzéki párt - hangoztatta Mesterházy Attila a párt szombati nagygyűlésén.

A pártelnök ugyanakkor hangsúlyozta a zsúfolásig telt budapesti Arénában, hogy programjukhoz előbb meg kell szerezniük a társadalom többségének támogatását, rá kell venniük a csalódott, politikából kiábrándult embereket is, hogy tegyenek a változásért, menjenek el szavazni, és húzzanak "egy bazi nagy X-et" az MSZP neve mellé.

Mesterházy Attila véleménye szerint a Fidesz nemtelen eszközöket vet majd be a kampányban, arra törekszik, hogy megossza az ellenzéket, és egyesével "vadássza le" annak politikusait. Jelezte, hogy ezt nem fogják engedni.

Az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos gazdaságpolitikát nevezte az MSZP-program három alappillérének. Elmondta, ez a fejlődés és a szabadság programja, amely erős demokráciát teremt erős jogállammal, erős civil szervezetekkel, erős sajtóval, erős önkormányzatokkal és erős önrendelkezési joggal.

A gazdaságpolitikai feladatok között a növekedés beindítását és a munkahelyteremtést említette Mesterházy Attila.

A program harmadik pillérével, az igazságos társadalompolitikával kapcsolatban a pártelnök kijelentette, ezt ma egyedül az MSZP képviseli.

A nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a tények birtokában büszkén állíthatja, hogy a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Mesterházy Attila hangsúlyozta: a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás.

Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, hazudtak az embereknek, "nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan". Mesterházy szerint Orbán Viktor is tudja, hogy nem mennek jól a dolgok az országban, az évértékelőn ugyanis 2033-ra ígért jólétet. "A felcsúti Maradona azt gondolja, most csak neki jár a jólét" - viccelődött Mesterházy az origo tudósítása szerint.

Rogán Antal szerint üzenetértéke van annak, hogy az MSZP szombati kongresszusának díszvendége Victor Ponta román miniszterelnök, s ez azt jelenti, hogy a szocialisták vissza akarnak térni Gyurcsány Ferenc megbukott politikájához. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: az a politika, amit a román miniszterelnök folytat, Magyarországon már megbukott.

Az MSZP Rogán Antal szavaira úgy reagált: az Orbán-kormány nem vezeti, hanem félrevezeti Magyarországot, és ezzel ma már minden józanul gondolkodó állampolgár tisztában van. Közleményük szerint Rogán Antalnak nincs erkölcsi alapja bírálni a szocialista pártot, mert ami rossz történik ma Magyarországon, az mind a kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz politikájának következménye.

A KDNP felháborító arcátlanságként értékelte Mesterházy Attila MSZP-elnök szombati évértékelőjének konklúzióját. A párt vezetői azt írták: a "nokiás dobozok" világa, a békés megemlékezőket brutálisan megtámadó rendőri intézkedések világa és a meggondolatlanul felvett, a bankrendszernek végletekig behódoló gazdaságpolitika világa oda került, ahová való: a süllyesztőbe.

A Jobbik az MSZP és a román kormányfő magyarországi látogatása ellen tüntetéses felvonulást szervezett. Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke a Dózsa György út és a Kerepesi út kereszteződésénél várakozó tömegnek azt mondta: a Magyar Szocialista Párt hazaárulást követ el azzal, hogy szombati évértékelő nagygyűlésére meghívta a román miniszterelnököt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.