Róna: a rezsicsökkentési javaslat a gyökeréig igazságtalan

A rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz a VI. kerületben gyűjtött aláírást.
 
 

Róna: a rezsicsökkentési javaslat a gyökeréig igazságtalan

A rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz a VI. kerületben gyűjtött aláírást.
 
 
 
 
 

Róna: a rezsicsökkentési javaslat a gyökeréig igazságtalan

A rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz a VI. kerületben gyűjtött aláírást.

Közben az LMP tisztújító kongresszusának nyitóelőadásán Róna Péter azt mondta: a magyar társadalomban ma még nincs meg az a képesség, hogy felismerje: az Orbán-kormány rezsicsökkentési javaslata a gyökeréig igazságtalan. A közgazdász úgy vélte: egy zöld párt sokat tehet azért, hogy a társadalomban tisztább legyen a kép az igazságosság és a méltányosság kérdésköréről.

Fideszes országgyűlési képviselő is megjelent a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított aláírásgyűjtésen a VI. kerületben. Rónaszékiné Keresztes Mónika azt hangoztatta, hogy igazságos és jogos a rezsicsökkentés, mert az energiaszolgáltatók extraprofitra tesznek szert, és a lakásfenntartás költsége egy átlagcsalád fizetésének kb. kétharmadát teszi ki.

- A magyar társadalomban ma még nincs meg az a képesség, hogy felismerje: az Orbán-kormány rezsicsökkentési javaslata a gyökeréig igazságtalan - ezt monta Róna Péter. Az LMP által életre hívott Ökopolisz alapítvány társelnöke szerint újra kell tárgyalni a multinacionális vállalatokkal, tágabb értelemben pedig a nyugattal kialkudott korábbi megállapodást.

- Ugyanis az, ami jelenleg van, megbukott – tette hozzá Róna Péter. Viszont nem a másik oldal befeketítése vezet eredményre. Ennek az a következménye, amit láthatunk: mostanra Magyarország már mindenkivel összeveszett.

- Talán Azerbajdzsánnal ápolunk szívélyes kapcsolatot, de alapjában véve minden normális emberrel összevesztünk, ezt helyre kell hozni, vannak nagyon fontos kérdések, érdekkülönbözetek közöttünk és Nyugat-Európa között, és ezeket újra kell gombolni – mondta el Róna Péter közgazdász.

Mélyponton van az Orbán-kormány hitelessége. Ezt már Burány Sándor mondta sajtótájékoztatóján. Szerinte mind több jel mutat arra, hogy ez a mélyrepülés folytatódik, és ennek következtében az sem zárható ki, hogy át kell írni a költségvetést. A politikus úgy látja, hogy az Orbán-kormány elveszítette az adósság elleni harcot is.

- A kormány adatai szerint az adósságráta 80,5 százalék, ez a mutató utoljára 2009-ben volt ezen a szinten. Az Államadósság Kezelő Központ számai szerint történelmi csúcsra ért a költségvetés adósságállománya, és ezzel párhuzamosan 308 forint felett is járt az euró – nyilatkozta az ATV.hu híre szerint Burány Sándor szocialista képviselő.

Burány Sándor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatait is felidézte. Eszerint most kb. 670 ezer embernek nincs munkája. Egyetlen hónap leforgása alatt 30 ezerrel, a múlt év végi állapotokhoz képest pedig 110 ezerrel nőtt az álláskeresők száma.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.