Titokban ünnepelte szülinapját a Fidesz

Zártkörű ünnepséget tartottak pénteken a szombaton megalakulása 25. évfordulóját ünneplő Fidesz alapítói.
 
 

Titokban ünnepelte szülinapját a Fidesz

Zártkörű ünnepséget tartottak pénteken a szombaton megalakulása 25. évfordulóját ünneplő Fidesz alapítói.
 
 
 
 
 

Titokban ünnepelte szülinapját a Fidesz

Zártkörű ünnepséget tartottak pénteken a szombaton megalakulása 25. évfordulóját ünneplő Fidesz alapítói.

A 25 évvel ezelőtti megalakulásra emlékeztek pénteken a párt budapesti, Lendvay utcai székházában az alapítók, akik megállapították: a szövetség alapértékei nem változtak. Az ünnepségről közleményt adtak ki.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Fidesz szombaton ünnepli a szülinapot. Most a távirati iroda is csak a közleményből, utólag értesült az ünnepségről.

Fotót Orbán Viktor Facebook oldalán találni, abból kiderül: jól bebambiztak az alapító anyák és atyák.

Az MTI-is közleményben olvasni, hogy "felelevenítették a mozgalom alapításkori céljait, amelyek mindvégig meghatározták, és ma is meghatározzák a Fidesz politikáját".

Íme:

A FIDESZ az Alkotmány előírásainak megfelelően kíván működni. Tevékenységében egy olyan új Magyarország felépítésének igényéből indul ki

- amelyben olyan gazdasági modell működik, ahol a magán-, az önkormányzati és az állami tulajdon arányait a gazdasági racionalitás szabályozza;

- amelyben a demokrácia szabályainak megfelelően az egyéni és csoportérdekek szabad szerveződésen alapuló képviseletet nyernek;

- amelyben megfelelő intézményrendszer segíti elő a gazdasági hatékonyság és a szélesen értelmezett társadalmi esélyegyenlőség - állandó konfliktusokon keresztül megvalósuló - hosszútávú egyensúlyát, lehetővé téve a gazdasági versenyben lemaradt csoportok támogatását és felzárkóztatását, a társadalmi szolidaritás elve alapján;

- amelyben az egészséges öntudatát visszanyert nemzet képes hatékonyan fellépni az államának határain kívül reked magyarság érdekében, s a nemzeti függetlenség, valamint a Kelet-Közép-Európa népeivel való szolidaritás elvei alapján képes közreműködni egy demilitarizált és egységes Európa eszméjének megvalósításában.

(A Fidesz alapító nyilatkozata, 1988)

Az alapítók azt a pillanatot is felidézték, amikor már kormányzati tapasztalattal a hátuk mögött szövetséggé alakultak, és a Fidesz megindult a néppárttá válás útján.

"Mi arra kötünk szövetséget, hogy megtartsuk, ami igazán fontos a nemzet számára: az emberi méltóságot, történelmünket, kultúránkat és nyelvünket, családjaink jövőjét, fiataljaink tehetségét, az időskor tisztességét, a határon túlra vetett magyarokat, anyaföldünket, a magyar termőföldet és hazánk maradék közvagyonát…

…Mi arra kötünk szövetséget, hogy a magyarok érdekét szolgáló gazdasági rendszer épüljön fel Magyarországon, amely javítja az emberek rendszerváltoztatás óta megrendült anyagi biztonságát… …Mi arra kötünk szövetséget, hogy a nemzeti öntudatot tovább bátorítsuk, erősítsük a polgári értékeket, és véghez vigyük a nemzet határokon átívelő újraegyesítését." (Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Alapító levél, 2003)

A pénteki találkozón megerősítették, hogy a szövetség legfőbb céljai, alapértékei nem változtak. Ma is a munka, a család, az otthon és a nemzet áll értékrendjük középpontjában. Az alapítók továbbra is hisznek az összefogás és a szeretet erejében és minden magyar embernek határokon innen és túl kívánnak békés húsvéti ünnepeket! - tudatta a párt.

Tavaly, a Bibó István Szakkollégium épületében Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke is arról beszélt, hogy a Fidesz legalapvetőbb értékei semmit sem változtak az eltelt 24 évben, hiszen az alapító tagok 1988-ban is szabadságban, demokráciában szerettek volna élni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.