Tartás volt, győzelmi esély nem Zágrábban

A balatonfüredi Zdolik szenzációsan, hat góllal mutatkozott be a válogatottban.
 
 

Tartás volt, győzelmi esély nem Zágrábban

A balatonfüredi Zdolik szenzációsan, hat góllal mutatkozott be a válogatottban.
 
 
 
 
 

Tartás volt, győzelmi esély nem Zágrábban

A balatonfüredi Zdolik szenzációsan, hat góllal mutatkozott be a válogatottban.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem tudta megismételni a csütörtöki bravúrt, 30:26-ra kikapott Európa-bajnoki selejtezőn Horvátországtól Zágrábban. A horvát válogatott az első félidőben igazi erődemonstrációt tartott, elhúzott hat góllal, ám a magyar csapatnak a folytatásban maradt tartása, és a nemzeti csapatnál eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosokkal is tisztesen helytállt.

Mint ismert, Nagy László a csütörtöki mérkőzésen kisebb sérülést szenvedett, ezért – Putics Barnához hasonlóan – nem tartott a mieinkkel Zárgábba, elővigyázatosságból kihagyta az összecsapást. A horvátoknál ugyancsak volt hiányzó, a Veszprémben egy rossz lépés következtében kieső Jakov Gojunt a védelem közepén kellett pótolnia Slvako Goluzának.

Ugyan a magyar válogatott eggyel több gólt szerzett az első félidőben, mint Veszprémben (akkor nyolc, most kilenc), mégsem nevezhetjük javulónak a játékot, a védelem ugyanis sokkal gyengébben működött, a hazaiak 15 alkalommal is betaláltak a szünetig. Pedig Mikler Roland ezúttal sem védett rosszul (a szünetig 35 százalékon), az esetek többségében egyszerűen csak teljesen kiszolgáltatott volt a horvát lerohanásokkal szemben

A villámléptű Zlatko Horvat többször is kihasználta az eladott magyar labdákat, a legtöbb gondot mégsem ő, hanem a hamburgi irányító, Domagoj Duvnjak okozta, aki rendezetlen védelem ellen ugyanolyan hatékony volt, mint felállt fal ellen. Ráadásul a két kapus közül ezúttal Mirko Alilovic nyújtotta a jobb teljesítményt, ami biztosította, hogy a horvátok folyamatosan növelni tudták előnyüket.

A Goluza-csapat a második játékrész elejét is megnyomta, a magyar együttes azonban egy 4:0-s szakasznak köszönhetően feljebb zárkózott, és ugyan a horvátok is forgatták a csapatukat, meglepő módon a magyar cserék kitűnően tartották az eredményt, sőt a mérkőzés végéig faragni is tudtak a hátrányon.

Zdolik Bence például egészen váratlanul jól szállt be a meccsbe, a füredi átlövő mind a hat kísérlete sikeres volt, ezzel megzabolázta az amúgy jól teljesítő Alilovicot. A védett lövések ellenére Lele Ákosnak, illetve a szélen Szalafai Gábornak is voltak jó momentumai. A magyar válogatott az NSO.hu tudósítása alapján végül részsikerként könyvelheti el, hogy a második félidőt megnyerte, s 30:26 után térhet haza a zágrábi arénából.

Jegyzőkönyv. Horvátország – Magyarország 30:26 (15:9). Zágráb, 12 000 néző. V.: Zotyin, Vologykov (oroszok) Horvátország: Alilovics – Horvat 8 (4), Kopljar 1, Duvnjak 7, Vukovics 1, Musa, Nincsevics 4. Csere: Sunjic (kapus), Lackovic 2, Vori 4, Matulics 1, Buntics 2, Valcics. Szövetségi kapitány: Slavko Goluza. Magyarország: Mikler – Harsányi 2, Mocsai 3 (1), Zubai Sz. 2, Császár 3, Ilyés 2, Törő 2. Csere: Tatai (kapus), Schuch 1, Nagy K., Vadkerti 1, Ancsin G. 1, Szöllősi Sz. 1, Lele 1, Szalafai 1, Zdolik 6. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 5–0. 14. p.: 7–4. 20. p.: 11–4. 25. p.: 13–7. 36. p.: 18–9. 39. p.: 18–13. 47. p.: 22–16. 52. p.: 26–19. 56. p.: 29–22.

A negyedik csoport élén az állás a negyedik forduló után: 1. Horvátország (103:90) 6 pont, 2. Magyarország (106:97) 6 pont. Ez a két csapat - a szlovákok és a lettek eredményei ellenére - gyakorlatilag már bejutott a jövő évi dániai Európa-bajnokság mezőnyébe. Az elsőség sorsa azon dől el, hogy melyik gárda győzi le nagyobb arányban ezt a két ellenfelet a hátralévő meccseken.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.