A Cserháton a helyzet változatlan...

A város vezetése arra vár, hogy polgári engedetlenség keretében "oldódjanak" meg a gondok?
 
 

A Cserháton a helyzet változatlan...

A város vezetése arra vár, hogy polgári engedetlenség keretében "oldódjanak" meg a gondok?
 
 
 
 
 

A Cserháton a helyzet változatlan...

A város vezetése arra vár, hogy polgári engedetlenség keretében "oldódjanak" meg a gondok?

Miközben mindenki a rendkívüli időjárás évszakhoz való rendeződésére várt, kiderült, hogy nem is volt az olyan rossz, hogy a hó jótékony leplet terített a megyeszékhely központjában a Kossuth utca 21-es szám ház (közismertebb, régi nevén: Lordok Háza...) környékére.

Mert amíg "csak" az okozott gondot, hogy az éves parkoló bérletet megváltó itteni lakosok sem elindulni, sem "hazatérni" nem tudnak a takaríttatlan bázisukra, addig nem (vagy csak részben) lehetett látni, hogy ezen a környéken évek óta megoldatlan szemétszállítási és közterület takarítási gondok terhelik az itt lakók életét. Idegenforgalmi szezonban pedig az idei látogató vendégek hangulatát...

De ahogyan elvonult a hó, lehullott a játékony lepel. S napvilágot látott az az elképesztő helyzet, hogy az eredményeire oly büszke Veszprém legforgalmasabb pontján továbbra is balkáni állapotok uralkodnak.

S korántsem a belvárosi rehabilitáció miatt! A Lordok Háza déli oldalán zajló hatalmas volumenű beruházást a maga nemében - minden ezzel zajló megpróbáltatás ellenére - szinte valamennyi idevalósi példás türelemmel viseli. Hiszen azon az oldalon legalább az igyekezete látszik annak, hogy rendet próbálnak tartani. De az már egyre inkább forrósítja a környék lakóinak a hangulatát, hogy az északi oldalon mi történik.

Illetve, mi nem történik!

A nagy erővel zajló helyi kommunikáció szerint ugyanis Veszprém városában az utóbbi évek vezetésével példás rendben megy minden. Egy állítólagos felmérés szerint a mostani vezetés népszerű. Csak hát nem tudni, hogy kik készítették ezt a közvélemény kutatást. Mert az biztos, hogy ebben a körzetben nem járt senki ez ügyben. Hiszen vagy vak és nem vette észre, hogy bokáig szutyokban jár, sokkal rosszabb esetben pedig meghallotta volna az ezzel kapcsolatos véleményeket...

Sem a megyei napi-, sem a városi hetilap, de még a meghatározónak szánt helyi internetes portál egyetlen munkatársa nem járt még ezen a kietlen tájon? Csak az évek hosszú sora óta szép terveket ígérő sajtótájékoztatókra jutnak el? S a város egyetlen önkormányzati képviselőjének, netán egyik-másik kóbor közterületi felügyelőjének nem jutott még eszébe megfelelő helyen szóvátenni ezt a szégyenletes helyzetet?

De ha már nem tudnak e téren az illetékesek rendet teremteni (természetesen a helyiekkel összefogva, értelmes módon), akkor legalább a közterületek füves, bokros részeit gondoztat(hat)ná egy kertészethez értő valaki a város vezetéséből. Mert - így a tavasz közeledtével - bizony elszomorító a helyi elhanyagolt, silány vegetációnak a látványa. Amely ahelyett, hogy felvidítaná, felélénkítené így télutón az embereket, csak lehangolja őket.

Ezért jogosan mondható el: a Cserháton a helyzet változatlan. S ha ez így folytatódik, akkor még rosszabb lesz!

X

U.i.: Persze létezhet olyan megoldás is (csak nem mondják ki), hogy építünk a Hotellal szemben egy hatalmas parkolót, ahová a város szezonális vendégei majd beállnak gépkocsijukkal. Így ők elkerülik a Cserhát lakótelepet. Az ott lakók pedig már minden bizonnyal megszokták a látványt...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.