F1: Mark Webbert kizárták

A Red Bull-os ausztrál vasárnap csak a rajtrács végéről indulhat.
 
 

F1: Mark Webbert kizárták

A Red Bull-os ausztrál vasárnap csak a rajtrács végéről indulhat.
 
 
 
 
 

F1: Mark Webbert kizárták

A Red Bull-os ausztrál vasárnap csak a rajtrács végéről indulhat.

Nem alakul jól Mark Webber kínai versenyhétvégéje, hiszen bár az edzéseken versenyképesebb volt csapattársánál, Sebastian Vettelnél, az időmérőn beütött a krach, az alacsony üzemanyagszint miatt a csapat arra kérte a Q2-ben, hogy húzódjon félre, szálljon ki.

A Red Bull szerint az üzemanyagtöltő-berendezés hibája miatt tankolták alul 3 kilogrammal az ausztrál autóját, azonban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel tavalyi hasonló esetei miatt az FIA idénre szabályt szigorított, így a stewardok az okoktól függetlenül automatikusan kizárták a pilótát az időmérőről, ugyanis nem volt elég benzin a tankjában ahhoz, hogy előírásszerűen, saját erőből be tudja vinni a kocsit a bokszba és még a kötelező mintavételi mennyiség is megmaradjon.

"A kvalifikáció második szakaszában Mark Webber a 2-es számú autóval a 14-es kanyarban leállt. Megvizsgáltuk, hogy az autóban az előírt egyliteres minta mellett maradt-e elég üzemanyag a saját erőből való visszatéréshez. Az autóban 150 ml benzin volt, ami egyikhez sem elég" - írta jelentésében az FIA műszaki felügyelője, Jo Bauer.

A kizárás után Webber az utolsó rajtkockából indulhat csak, de a Red Bull dönthet úgy is, hogy az ausztrált a bokszutcából rajtoltatja el vasárnap, az utóbbi esetben a parc fermé szabályait sem kell megtartaniuk, hozzányúlhatnak az autóhoz.

Két évvel ezelőtt Webber Sanghajban a 18. helyről rajtolva, a megmaradt több szett friss gumit kihasználva a 3. lett, néhány körrel hosszabb versenyen nyerhetett is volna, azonban idén nem hisz hasonlóban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.