Drogprevenciós ünnepség diákoknak, tanároknak

Jégkrémmel, gumicukorral, művészfocival és dumadélutánnal zárnak.
 
 

Drogprevenciós ünnepség diákoknak, tanároknak

Jégkrémmel, gumicukorral, művészfocival és dumadélutánnal zárnak.
 
 
 
 
 

Drogprevenciós ünnepség diákoknak, tanároknak

Jégkrémmel, gumicukorral, művészfocival és dumadélutánnal zárnak.

- A tavalyihoz képest a családsegítők önismereti tréningjével bővült az Alkohol-Drogsegély Ambulancia prevenciós programsorozata, melyet idén hat veszprémi iskolában – Bárczi, Báthory, Cholnoky, Deák, Jendrassik-Venesz, Táncsics – tartottak, kiscsoportos interaktív formában, 14-16 éves fiataloknak - mondta Szabóné dr. Virányi Judit igazgató az eseményeket lezáró ünnepséggel kapcsolatos sajtótájékoztatón

Elhangzott: a zárórendezvényt április 25-én rendezik. A délelőtti események helyszínéül a Március 15. úti sportcsarnok szolgál, ahol számos sportrendezvény vár a prevencióban részt vett mintegy félezer diákra. A legnagyobb érdeklődés várhatóan a kispályás focimérkőzéseket kíséri, melyekben az iskolák diákcsapatain kívül egy táncsicsos pedagóguscsapat verseng a legjobbnak járó jutalomért. Például azért, hogy együtt játszhasson a – többek között – Oberfrank Pál színidirektorból, Eperjes Károly színművészből és a Hősök zenekar tagjaiból álló Gálacsapattal.

Ajándékból nem lesz hiány, az ambulancia meghirdette Médiaverseny győztesének sem kell üres kézzel távoznia. Köszönhetően a számos szponzornak, a csarnokban megjelenő fiatalok mindegyik jégkrémet, gumicukrot, gyümölcsöt kap a szervezőktől. Az igazgató hangsúlyozta: a tavaly először megrendezett prevenció sikere nyomán ebben az évben jóval többen támogatták az eseményt.

- A zárórendezvény célja – emelte ki -, hogy ráirányítsuk a társadalom figyelmét a szermentes élet fontosságára. Szeretnénk, ha fiatalok és felnőttek tisztában lennének azzal, hogy nem csak az illegális, hanem a legális drogok – cigaretta, alkohol – is veszélyesek, egészségromboló hatásúak. Nem mindegy, hogy a jövő generációi milyen fizikai és mentális állapotban veszik át tőlünk a stafétabotot. Ahogy másra, a szenvedélybetegségekre is igaz, hogy a megelőzés jóval olcsóbb, mint a gyógyítás. Április 25-én délután is erre irányítjuk rá a figyelmet, csak akkor már a Táncsics középiskolában, ahová a prevencióban részt vett pedagógusokat hívtuk. Számukra mások mellett Müller Péter író és a dumaszínházas Felméri Péter humorista tart előadást.

A Prevenciós záróünnepség fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Gálacsapatot játékukkal erősítő védnökei: Porga Gyula polgármester és Kovács Zoltán kormánymegbízott.

TTM

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.