Elfogások és előállítások

Sok dolguk volt a veszprémi rendőröknek a legutóbbi hétvégén.
 
 

Elfogások és előállítások

Sok dolguk volt a veszprémi rendőröknek a legutóbbi hétvégén.
 
 
 
 
 

Elfogások és előállítások

Sok dolguk volt a veszprémi rendőröknek a legutóbbi hétvégén.

Veszprém egyik belvárosi üzletéből érkezett bejelentés április 12-én pénteken, hogy három személyt lopáson értek tetten. A helyszínre érkező járőr megállapította, hogy K. R. 16 éves hajmáskéri lakos 2-3 ezer forint értékben próbált meg csokoládékat eltulajdonítani. A személyt a veszprémi rendőrkapitányságra előállították, ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentést tettek.

A zirci járőr igazoltatta pénteken délután V.T. Zoltán 21 éves lesencetomaji személyt a zirci Széchenyi utcában. A férfi körözését korábban az ajkai rendőrkapitányság rendelte el, mert egy pszichiátriai intézetből engedély nélkül eltávozott. A férfit a zirci rendőrsre állították elő, majd a mentőszolgálat az intézménybe visszaszállította.

Egy Toyota gépkocsit állítottak meg a járőrök szombaton hajnalban Veszprémben, mert bizonytalanul közlekedett. A 35 éves N.P. Mónika helyi lakos gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért előállították a kapitányságra, ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.

Zircen ugyancsak szombat hajnalban intézkedtek H. János 22 éves helyi lakos gépkocsivezetővel szemben. Az alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív volt, ezért előállították a rendőrőrsre. A férfi ellen szabálysértés miatt közigazgatási bírság került kiszabásra.

A megyeszékhekly Virág Benedek utcájában szombat hajnalban igazoltatás alá vonták Sz. Sándor 25 éves veszprémi lakost, akiről az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy a veszprémi törvényszék büntetés végrehajtási csoportja garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt körözését rendelte el. A személyt ez alapján elfogták és előállították, majd őrizetbe vételére került sor.

Veszprémben az Aradi Vértanúk úján lévő üzletben igazoltatta T. Sándor 24 éves veszprémi lakost a járőr szombaton a késő délutáni órákban, mivel szabálysértési értékre bolti lopást követett el. A férfi nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A megyeszékhely Mártírok útján lévő élelmiszerüzletből érkezett bejelentés szombaton délben, hogy három személyt lopáson értek tetten, őket a helyszínen visszatartják. H. Ilona 50 éves alsószentiváni lakos és Sz. Mária 47 éves veszprémi lakossal szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Hajmáskér belterületén szombat éjszaka vont ellenőrzés alá a járőr egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. P. János 21 éves hajmáskéri férfiról kiderült, hogy úgy vett részt a forgalomban, hogy a járművezetéstől korábban jogerősen eltiltották. A vele szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredményű volt, ezért a veszprémi kapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették az elkövetett szabálysértések miatt.

A hétvégén több közlekedési balesetnél is kellett intézkedni az egyenruhásoknak.

Egy tehergépkocsis járműszerelvény pénteken délelőtt Olaszfalu külterületén, a 82-es számú főútvonalon közlekedett, amikor a viharos erejű szél kibillentette a pótkocsit, amely átdőlt a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a szemből közlekedő mentőgépkocsival ütközött, mely a jobb oldali árokban állt meg. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Csesznek külterületén, a 82-es főút egyik útkanyarulatában vasárnap délután szenvedett balesetet egy férfi, aki az elsődleges helyszíni adatok szerint sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg. A felborult, majd árokba csúszott motort vezető személy az információk szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

  

Szintén a cseszneki szerpentinen szenvedett balesetet egy motoros vasárnap, akinek egy erősen balra ívelő útkanyarulatban járműve első kereke megcsúszott. Elesett, majd lesodródott az útpadkára, ahol a motor a bal oldalára borulva megállt, s ekkor a motorkerékpár vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.