A világ talán legjobb csapata az ellenfél

A Ciudad Real-ból lett Atletico Madrid csaknem egyenértékű egy világválogatottal.
 
 

A világ talán legjobb csapata az ellenfél

A Ciudad Real-ból lett Atletico Madrid csaknem egyenértékű egy világválogatottal.
 
 
 
 
 

A világ talán legjobb csapata az ellenfél

A Ciudad Real-ból lett Atletico Madrid csaknem egyenértékű egy világválogatottal.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében az eddigi legnehezebb ellenfél vár szombaton este az MKB Veszprém csapatára. A sokszoros spanyol bajnok,kupagyőztes - nem beszélve a három BL-győzelemről - a nyáron költözött a fővárostól, Madridtól mintegy kétszáz kilométerre lévő székhelyéről (ahol eddig játszotta a mérkőzéseit) a kasztiliai központba.

A költözés oka elsősorban anyagi eredetű, a Ciudad Real évek óta pénzügyi válságban volt. (Nekünk legyen mondva...) A hazai mérkőzések ezentúl a madridi Sport Palotában lesznek, ahol az Atlético játszotta találkozóit a 90-es évek közepéig. A madridiak ezzel 17 esztendő után tértek vissza az Asobalba, a spanyol élvonalba.

Sterbik Árpád, az egykori veszprémi kapuvédő mesélte, hogy jelenleg még ingáznak. Az edzések egyelőre Ciudad Realban vannak, csak a mérkőzésekre utaznak a fővárosba, ahol 15 ezres csarnokban lépnek pályára az éppen aktuális ellenfelekkel szemben.

Vagyis: tulajdonképpen szombaton este semleges (?) pályán lépnek majd küzdőtérre a csapatok.

A spanyolok számára (talán éppen ez a magyarázat: még nem "lakták" be az új otthonukat) nem úgy sikerült a rajt, ahogyan azt elképzelték. A Csehovszki Medvegyi váratlanul pontot rabolt (30:30) tőlük. Igaz, a következő fordulóban Dániában behúzták a győzelmet, azaz egyetlen pont a hátrányuk a két győzelemmel (Kielce idegenben és Silkeborg otthon) kezdő veszprémiekkel szemben.

A spanyolok viszont egészen más kategória, mint a lengyel és a dán együttes.

A veszprémi gárda azonban fokozatosan javuló teljesítményt nyújt. Ez bizonnyal köszönhető annak, hogy kezd összeérni a nyáron bizonyos fokig átalakult együttes, no meg a formaidőzítés is erre az időszakra volt "belőve".

Talant Dusebajev edző csapata a hírek szerint mindig annyit ad ki magából, amennyi éppen kell. Miután ponthátrányban vannak a veszprémiekkel szemben, s bizonnyára nem akarnak leszakadni tőlük, hát most valószinűleg a legnagyobb fordulatszámra kapcsolnak.

A szombati meccsen dől el tehát, hogy mennyit ér Hispániában a javuló összeszokottság, s az erre az időszakra belőtt formaidőzítés. Holnap este 20.15-kor kezdődik a meccs, két órával később már többet tudunk...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.