Tagadja a trafikmutyit a Fidesz

Kocsis Máté szerint hazugság, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikokról.
 
 

Tagadja a trafikmutyit a Fidesz

Kocsis Máté szerint hazugság, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikokról.
 
 
 
 
 

Tagadja a trafikmutyit a Fidesz

Kocsis Máté szerint hazugság, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikokról.

Kocsis Máté szombati budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: korábban körülbelül 45 ezer vállalkozás foglalkozott dohánytermékek árusításával, az új rendszerben viszont alig több mint ötezren, és egyértelmű volt, hogy ez érdeksérelemmel jár majd.

- Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött - mondta a kormánypárti politikus, kijelentve, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak voltak.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július elsejétől.

Az eredmények után kiderült, s erről lapunk is többször beszámolt, hogy a pályázaton sok fideszes politikus és ismerősei érdekeltségei körébe tartozó, illetve Fidesz-közeli cég, vállalkozó győzött.

Pénteken az Index és a hvg.hu is arról írt, hogy lassan nyílt titok: a dohányboltok üzemeltetésének jogát kormánypárt helyi potentátjai osztották el. Több fideszes forrás megerősítette, hogy a listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot. A kormánypárti politikusok több esetben a saját rokonaikat juttatták e lehetőséghez.

A Jobbik a Hír24.hu információi szerint eseti országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a trafikpályázat ügyében. A párt szerint bűncselekmény gyanúját veti fel, hogy bizonyos hírek szerint helyi fideszes vezetők dönthettek, illetve tehettek javaslatot arra, kik nyerjék meg az egyes pályázatokat. Más információk szerint sok helyen komoly pénzeket kellett fizetni egy-egy pályázat elnyeréséért, ez pedig szavai szerint a vesztegetés és a korrupció gyanúját veti fel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.