Értékes pont a listavezető ellenében

A Veszprém FC csapata a látottak alapján közelebb állt a győzelemhez.
 
 

Értékes pont a listavezető ellenében

A Veszprém FC csapata a látottak alapján közelebb állt a győzelemhez.
 
 
 
 
 

Értékes pont a listavezető ellenében

A Veszprém FC csapata a látottak alapján közelebb állt a győzelemhez.

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában a bajnoki táblázat élén álló Puskás Akadémia látogatott a megyeszékhely stadionjába. A rendkívül rossz talajú pályán az első negyedórában, húsz percben váratlanul jóiramú játékot láthatott a szerény számú közönség. A kiegyenlített küzdelemben egyáltalán nem látszott, hogy mekkora a helyezési különbség a két csapat között.

A 28. percben Szabó Zsolt Homma átadása után hanyadtvetődve lőtt kapu fölé-mellé. A 35. percben Homma egy lecsorgó labdát eltolt a kifutó kapus mellett, azonban azt már nem érte el az alapvonal előtt. A 40. percben Zsolnai átadása után Szakály lövése egy védőről került az alapvonalon túlta. A beadás után mentettek a védők, de közülük ketten (Nagy és Szöllőskei) a földön maradtak, s csak rövid ápolás után térhettek vissza a küzdőtérre.

Fordulás ismét nagyobb vehemenciával kezdtek a csapatok. A 46. percben Bosnjak baloldali bedását Somodi kiütötte, az előrehúzódott Szöllőskei azonnal lőtt, de a labda elkerülte a kaput. A következő percben a másik kapu előtt Kleinsheisler lövését a jobboldali kapufa mentette. Ezt követően ismét "leült" a játék, a csapatok egymás hibáiból éltek. A 72. jobboldali adogatás végén a másik oldalon ismét Szöllőskei elé került a labda, akinek gyenge lövését Papucsek a gólvonalról mentette. (A mérkőzés legnagyobb helyzete volt!) Az utolsó percekben is nagy volt a küzdelem, mindkét együttes szemmel láthatóan győzelemre törekedett.

Sok hibával tarkított mérkőzésen végül igazságos döntetlen született.

Jegyzőkönyv. VFC - Puskás Akadémia 0:0. Veszprém, 200 néző. V.: Karakó. VFC: Dániel - Nagy Á., Császár, Tóth, Bosnjak - Szöllőskei (Osváth), Molnár Z., Hevesi-Tóth, Thiago - Szabó Zs., Homma (Nikolin, Molnár T.). Edző: Nagy Tamás. Puskás FC: Somodi - Baracskai (Soós), Zsolnai, Vasileios, Fabio - Tóth, Margitics, Papucsek - Kleinheisler (Nagy Zs.), Polonkai, Szakály. Edző: Benczés Mikklós.

A többi eredmény: FC Ajka -Csákvár 1:1, Zalaegerszeg - Sopron 3:2, Haladás II. - Győr II. 0:2, Tatabánya - Paks II. 1:0, Kaposvár II. - BKV Előre 1:2. A bajnokság élén: 1. Paskás Akadémia 61, 2. Kozármisleny 51, 3. FC Ajka 45, ... 11. Veszprém FC 31 ponttal.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.